Identieke Renault Trucks T voor vader en zoon bij EMT

Verschenen: 17 januari 2024

Renault Trucks-concessiehouder Bielen heeft bij het in Tongeren gevestigde transportbedrijf EMT een tweede exemplaar van de T High 520 geleverd. Hij zal gebruikt worden door Sergé Buntinx, die samen met zijn vader aan het hoofd staat van het bedrijf. Ze rijden voortaan dus met exact hetzelfde model.

 

EMT werd in 1996 opgericht door het echtpaar Etienne Buntinx en Manuella Orye, die de beginletters van hun voornaam combineerden om de bedrijfsnaam van het transportbedrijf te vormen. Ze begonnen met één vrachtwagen en reden daarmee samen buitenlandse opdrachten. Gaandeweg stapte hun zoon, Sergé Buntinx, mee in met een tweede vrachtwagen.  Vandaag is  EMT uitgegroeid tot een echt familiebedrijf waarin naast Sergé ook zijn echtgenote, Ratna Badal, werkt. Het wagenpark telt 18 voertuigen, en Renault Trucks speelt daarin een belangrijke rol wat de zware trekkers betreft. Vader en zoon rijden voortaan ook met exact hetzelfde model, een T High 520. Het nieuwste exemplaar werd net geleverd aan een enthousiaste Sergé Buntinx. “Hiervoor reed ik met een ander merk, maar door enkele keren met de vrachtwagen van mijn vader te rijden, kwam ik tot de conclusie dat de Renault Trucks T echt iets voor mij is. In vergelijking met modellen van vroeger, is het comfort van de nieuwe generatie er sterk op vooruitgegaan, met een perfecte positie van de zetel ten opzichte van het stuur waardoor het veel aangenamer is als je heel wat uren rijdt op een dag,” aldus Sergé Buntinx.

Sterkte van het netwerk

De keuze van EMT voor Renault Trucks is niet enkel te danken aan de kwaliteiten van de vrachtwagens zelf, maar ook aan het professionele netwerk van het merk. “We zijn klant bij Garage Bielen in Sint-Truiden. De service die we daar krijgen is één van de doorslaggevende factoren om voor Renault Trucks te kiezen. Vicky Princen begeleidt ons optimaal bij de samenstelling van onze vrachtwagens en ook voor de service worden we altijd snel en professioneel geholpen. En die flexibiliteit is belangrijk in onze sector.”

EMT was oorspronkelijk gevestigd in Borgloon, maar heeft vandaag zijn hoofdzetel in Tongeren. “Het transport van fruit en groenten is onze hoofdactiviteit. We doen het vervoer tussen fruit- en groentekwekers, de groente- en fruitveiling, de luchthavens van Luik en Zaventem, en ook distributeurs, zowel in België als Nederland en Duitsland. Meestal dagopdrachten, maar het gebeurt ook dat we met een overnachting onderweg zijn. Daarnaast hebben we onze getrokken vloot ook gediversifieerd met kippers, die onder andere ingezet worden voor wegenwerken, kwestie van in alle seizoenen bezig te kunnen blijven.”

Truckraces

Dat het gezin Buntinx iets heeft met vrachtwagens, is ook te zien aan de aankleding van de nieuwe Renault Trucks T High 520 van Sergé: “Ik heb hem zo volledig mogelijk laten uitrusten, met echt alles op en aan. Ik breng er veel tijd in door, dus comfort en uitstraling zijn geen overbodige luxe. We hebben de T trouwens leren kennen op de Truck Grand Prix in Zolder, waar we te gast waren bij Renault Trucks. Dat is het soort evenementen waar we als liefhebbers graag naartoe gaan. Als we tijd hebben natuurlijk,” besluit Sergé Buntinx.

Vicky Princen, Sales Manager bij Garage Bielen, is trots dat hij EMT tot zijn klantenbestand mag rekenen. “Het verhaal van EMT is er één van groei door inzet en commercieel inzicht, en dat maakt het tot een mooi bedrijf om aan te mogen leveren. Bovendien is het een echt familiebedrijf met aan het hoofd mensen die houden van vrachtwagens. Dat zij kiezen voor een model als onze T High, toont dat aan dat hij alle troeven heeft om te overtuigen.”

Meer nieuws

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen is bekroond tot ‘Factory of the Future’. De prestigieuze onderscheiding is een erkenning van de indrukwekkende ontwikkeling van DAF’s cabine- en assenfabriek in het Belgische Westerlo. De hypermoderne en technologisch geavanceerde...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This