IDS-tankpas voor trucks 100% veilig

Verschenen: 3 mei 2018

Anderhalf jaar na de introductie van de contactloze tankpassen voor trucks, kan IDS (International Diesel Service) indrukwekkende veiligheidscijfers voorleggen: er is geen enkel geval meer geweest van betaalpasfraude of skimming. De tankkaart is dankzij zijn ingebouwde chip onmogelijk te kopiëren en samen met de andere preventieve maatregelen die IDS genomen heeft, biedt het als enige op de markt 100% veilige kaarttransacties.

Als marktleider in tankpasbeveiliging was IDS de eerste in de markt om zijn tankpassen uit te rusten met RFID-technologie en een realtime autorisatie voor iedere transactie. Dankzij de ingebouwde chip zijn de tankpassen niet alleen sneller en gemakkelijker in gebruik – gewoon voor de contactloze kaartlezer houden om de validatie van de pas te starten – maar ook heel veilig.

Vincenzo Maniaci, Directeur Q8 Global: “Brandstof blijft een heel aantrekkelijk product voor fraudeurs. We zijn enorm trots dat we kunnen melden dat er bij IDS geen gevallen van kaartfraude meer zijn. Onze tankpassen zijn even veilig als bankkaarten en vormen vandaag de meest zekere oplossing op de markt. Vervalsing is onmogelijk omdat je de pas niet kan kopiëren, criminelen kunnen er dus technisch niets mee doen.  

Naast 100% veilige kaarten biedt IDS een slimme set maatregelen aan voor veilige transacties op 600 Europese stations én een volledige controle over de tankpassen. Klanten kunnen online, via het overzichtelijke kaartmanagementsysteem iAccount, al hun truck- en chauffeurstankpassen volledig in realtime beheren en instellen. Transacties, creditinformatie, prijzen en netwerkinformatie zijn eenvoudig in te zien. Grotere klanten kunnen onderaannemers helder groeperen en structureren.

Een autorisatie op het station met een online pincheck voorkomt elke niet vooraf goedgekeurde tankbeurt. IDS heeft als enige in de markt een volledig online brandstofkaart.

Ook is er een dubbel kaartbetaalsysteem dat een tankpas per chauffeur en per vrachtwagen voorziet en een transactie pas valideert als beide kaarten samen worden gebruikt. Tot slot worden alle transacties gemonitord en worden verdachte handelingen automatisch gesignaleerd.

IDS heeft een gespecialiseerd fraude-opsporingsteam in dienst dat 365 dagen per jaar verdachte transacties monitort. Onregelmatigheden worden uitgebreid onderzocht en er is nauw contact met internationale politiediensten.

IDS, onderdeel van Kuwait Petroleum Corporation, levert diesel voor nationaal en internationaal transport en telt meer dan 600 automatische tankstations in Europa.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This