iF Design Award voor de Jungheinrich ERE 225i

Verschenen: 2 juni 2022

De elektrische transpallet ERE 225i van Jungheinrich heeft de wereldberoemde iF Design Award in de categorie “Auto’s en voertuigen” ontvangen. De truck overtuigde de jury met zijn hoge innovatieve kracht en zijn uitstekende designkwaliteit. Met zijn lithium-ion batterij die volledig in het chassis is geïntegreerd, combineert de ERE 225i op unieke wijze wendbaarheid, veiligheid, comfort en duurzaamheid.

“Een geslaagd ontwerp visualiseert de kenmerken van een product en biedt de gebruiker tegelijk oriëntatie”, zegt Andreas Knie, Industrial Design bij Jungheinrich. “Met de ERE 225i worden al die prestatiebeloften, waarop de klanten van Jungheinrich kunnen rekenen, meteen vervuld. Hij is compacter, comfortabeler en veiliger dan alle andere trucks in dezelfde klasse en dat is te zien.”

Dankzij het innovatieve ontwerp van de ERE 225i is de L2-afmeting van de heftruck 270 mm korter dan het vorige model. Dit verkleint de draaicirkel van de truck aanzienlijk. De bestuurder beschikt over een verbeterde wendbaarheid, waardoor veilig vervoer in zeer kleine ruimtes mogelijk wordt. Vaste zijwanden gemonteerd op de truck bieden zowel een optimale bescherming als een hoog werkcomfort.

Volgens de jury van de iF Design Award maakt dit de ERE 225i in vele opzichten tot een van de beste trucks in zijn klasse. Dit weerspiegelt zich ook in de consequent hoge punten die werden toegekend. De jury bestaat uit 75 gerenommeerde internationale designexperts en bepaalde in een driedaags selectieproces de winnaars van dit jaar. In 2022 heeft de
iF Design Award opnieuw creatieve merken, nieuwkomers en start-ups in negen disciplines van in totaal 81 categorieën onderscheiden voor een uitmuntend design.

“Wij zijn zeer verheugd dat wij met de Jungheinrich ERE 225i deze prestigieuze designprijs hebben gewonnen. Het is niet alleen een onderscheiding voor ons als ontwerpteam, maar ook een waardering en motivatie voor iedereen die heeft bijgedragen aan de creatie van de truck”, aldus Knie.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This