Impuls voor bijna 30-jarige samenwerking: 14 VDL Futura’s voor Twerenbold

Verschenen: 24 april 2019

 Een decennialange relatie krijgt een nieuwe impuls. De Zwitserse touringcarondernemer Twerenbold Reisen AG heeft een order voor 14 Futura’s FHD2 bij VDL Bus & Coach geplaatst. De samenwerking die reeds in 1992 startte, mag van eigenaar en voorzitter van de raad van bestuur Karim Twerenbold nog jaren duren. “Wij kiezen voor kwaliteit, betrouwbaarheid en loyaliteit. Daar staat VDL voor.” 

Het voertuigpark van Twerenbold bestaat inmiddels uit 62 bussen, waarvan 60 van VDL Bus & Coach. Karim Twerenbold: “Wij zijn net als VDL een familiebedrijf. Onze kernwaarden komen overeen. We stellen beiden onze mensen centraal, iets wat ik heel belangrijk vind. De lijnen bij VDL zijn kort, waardoor zaken snel worden opgelost. Men staat open voor verbeteringen, waardoor er continu wordt gewerkt aan innovatie. Dat is natuurlijk essentieel als je wilt blijven samenwerken.” 

Zeer speciale relatie 

Bernard Donzé, directeur VDL Bus & Coach (Suisse), omschrijft de relatie met Twerenbold als ‘zeer speciaal’. Hij is trots op het vertrouwen dat Twerenbold wederom in VDL uitspreekt. “De historie die we samen hebben opgebouwd, is iets om te koesteren. Twerenbold gelooft niet alleen in onze producten, maar heeft ook vertrouwen in onze organisatie. Tegelijkertijd moeten we als VDL zorgen dat we op het gebied van innovatie voorop blijven lopen, zodat we in de toekomst voor belangrijke klanten als Twerenbold de beste optie zijn.” 

Koningsklasse 

De VDL Futura’s worden vanaf medio april in gebruik genomen vanaf de Twerenbold-basis in Baden-Rütihof. De totale order bestaat uit elf voertuigen in de Koningsklasse en drie in de Comfortklasse. De touringcars in de Koningsklasse hebben een lengte van 12,2 meter en 30+1+1 zitplaatsen. Met de door Twerenbold zelf ontworpen Koningsklasse, heeft de onderneming de norm bepaald op het gebied van busreizen in Zwitserland. Deze klasse kenmerkt zich onder meer door een luxueuze 2+1 opstelling en een stoelafstand van maar liefst 90 centimeter. 

Er zijn twee bussen in de Comfortklasse van 13,9 meter (56+1+1 zitplaatsen) en nog een Futura FHD2 van 12,9 meter lengte met een 48+1+1-stoelindeling. De laatste levering aan Twerenbold, 13 Futura’s, was in het voorjaar van 2014. 

Twerenbold 

Twerenbold Reisen AG is in 1895 opgericht. Het voert ‘reizen in goed gezelschap’ als slogan. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in het organiseren en verzorgen van rondreizen, maar richt zich ook op vervoer op maat voor kleinere groepen en dagtochten. Twerenbold Reisen AG is 

onderdeel van de Twerenbold Reisen Gruppe. Hiertoe behoren ook Reisebüro Mittelthurgau Fluss- und Kreuzfahrten AG, Imbach Reisen AG en Vögele Reisen AG. 

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This