Introductie van ‘Fiat 500 LEGO Creator Expert’

Verschenen: 13 maart 2020

  • Fiat en LEGO spelen een scène uit La Dolce Vita na, met de iconische Fiat 500 in de hoofdrol.
  • De nieuwe set werd vandaag onthuld in de Spazio MRF-Mirafiori te Turijn, naast een adembenemend levensgroot model van de Fiat 500, gemaakt uit 189.032 LEGO-blokjes.

Fiat en LEGO hebben samen de nieuwe set ‘Fiat 500 LEGO Creator Expert’ ontwikkeld, die vandaag werd voorgesteld in de Spazio MRF-Mirafiori te Turijn. “Doorheen zijn illustere geschiedenis heeft de Fiat 500 zijn oorspronkelijke materiële gedaante overstegen om een plaats te verwerven in het collectieve onderbewustzijn als internationaal icoon. Dat bleek ook bij zijn recente tentoonstelling in het Museum of Modern Art in New York”, aldus Cristiano Fiorio, Head of Brand Marketing Communication voor de EMEA-regio bij FCA. “Het is algemeen geweten dat LEGO enkel iconische producten kiest. De Fiat 500 past perfect in dat rijtje: hij is niet gewoon een auto, maar een artistiek en cultureel fenomeen met een sterke symbolische waarde, en hij geldt wereldwijd als een frivole en kleurrijke expressie van de Italiaanse geest.”

Het partnerschap tussen Fiat en LEGO kadert in een breder project waarbij de FCA-groep een aantal exclusieve licentieovereenkomsten aanging om de zichtbaarheid van zijn merken uit te dragen tot ver buiten de autowereld en om de kernwaarden van elk model in de kijker te zetten. Dat komt ook tot uiting in de nieuwe set ‘Fiat 500 LEGO Creator Expert’, die een van ‘s werelds meest befaamde symbolen van de Italiaanse productie viert en tegelijk hulde brengt aan de legendarische film La Dolce Vita. De nieuwe set, die is gebaseerd op de vermaarde Fiat 500F van eind jaren zestig, telt 960 onderdelen, tot en met een werkend zonnedak, gedetailleerde interieurs, een bagagerek met reservewiel, een bagagerek achteraan en een motorkap die men kan openen om de motor te inspecteren. De set omvat bovendien een openklapbare ezel, een schilderspalet en een schilderij van de auto voor het Colosseum in Rome.

De set ‘Fiat 500 LEGO Creator Expert’ werd officieel voorgesteld in de Spazio MRF-Mirafiori te Turijn, waar ook een levensgroot model van het Fiat-icoon werd onthuld. Het model werd gebouwd uit 189.032 LEGO-blokjes en vergde 830 uur werk. Ter gelegenheid van het evenement escorteerden vijftig vintage Fiats 500 de eerste ‘Fiat 500 LEGO Creator Expert’ naar de Turijnse LEGO Store op de Via Roma in het stadscentrum. De set is vanaf 1 maart beschikbaar op de officiële website LEGO.com en in de LEGO Stores.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This