IVAGO kiest voor de IVECO S-Way!

Verschenen: 17 december 2020

IVECO en het team van IVECO Cammaert zijn zeer verheugd over de mooie samenwerking met IVAGO en het samen streven naar milieubewust transport.

IVAGO, een bedrijf dat resoluut kiest voor duurzaam transport!

IVAGO is de Intergemeentelijke Vereniging voor Afvalbeheer in Gent en Omstreken. Ze zorgt voor de selectieve inzameling van het huisvuil en het bedrijfsafval en beheert ook 6 recyclageparken. IVAGO voert een toekomstgericht afvalbeleid waarbij een milieubewuste visie hoog in het vaandel staat.

Met hun afvalenergiecentrale zorgen ze niet alleen voor de energievoorziening van hun eigen site, produceren elektriciteit voor het openbare net en leveren via stoomleidingen warmte aan het nabijgelegen ziekenhuis UZ Gent en buurbedrijf Eastman.

De milieubewuste visie van IVAGO gaat verder dan het afvalbeleid. Ook voor hun voertuigenpark wordt bij vervanging steeds overgeschakeld naar een milieuvriendelijke aandrijving. IVAGO kiest daarbij voor CNG als het meest bedrijfszekere en breed beschikbare alternatief in de transitie naar nog schonere brandstoffen.

De parking is momenteel voorzien van 20 slow-fill CNG laadstations om hun vrachtwagens ’s nachts te tanken. Er werd gestart met de uitbreiding naar 60 slow-fill laadstations. Tevens zijn er fast-fill stations om lichte en zware vrachtwagens snel te kunnen tanken.

Gezien IVAGO een openbaar bestuur is loopt dit steeds via een openbare aanbesteding. Meer dan een jaar geleden werd een aanbesteding gepubliceerd voor de aankoop van 20 vrachtwagenchassis 26 ton met CNG aandrijving voor de opbouw van huisvuilophaalwagens.

Dit was het ideale moment voor IVECO Cammaert om de IVECO S-Way met de nieuw ontwikkelde Cursor 9 340 pk CNG motor aan te bieden.

IVAGO koos voor de nieuwe S-Way AT260S34Y/FS. De nieuwe ruime AT Medium High Roof cabine met een derde ingebouwde zetel biedt een zee van ruimte aan het personeel.
Het voertuig is tevens uitgerust met een 340 pk CNG motor en een Allison volautomatische versnellingsbak.

Ook werd gekozen voor een luchtvering op zowel de vooras als de achterassen. Al deze technologieën zorgen voor een zeer aangenaam en zacht rijgedrag van de vrachtwagen. Hij rijdt als het ware bijna vanzelf, zodat de bestuurder zich volledig op de weg en de soms smalle doorgangen kan concentreren. De eerste huisvuilwagens die ondertussen geleverd werden, bollen door de Gentse straten.

De opbouw van de huisvuilwagen werd via een andere aanbesteding uitgevoerd door de firma VDK Mol. De samenwerking tussen IVECO, Garage Cammaert en VDK Mol verloopt echt op wieltjes. We wensen het personeel van IVAGO veel werkplezier toe met deze nieuwe IVECO huisvuilophaalwagens !

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This