IVECO en Foton kondigen gezamenlijke verkenning van toekomstige synergieën aan

Verschenen: 5 juni 2024

IVECO, het merk van Iveco Group N.V. (EXM: IVG) dat lichte bedrijfsvoertuigen en medium en zware bedrijfsvoertuigen ontwerpt, produceert en op de markt brengt, en Foton, een van de toonaangevende fabrikanten van commerciële en industriële voertuigen in China, hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om potentiële samenwerking op het gebied van elektrische voertuigen en onderdelen, en gezamenlijke zakelijke kansen, voor Europa en Zuid-Amerika te verkennen.

Foton, een bedrijf voor commerciële en industriële voertuigen van de BAIC Group in China, deelt dezelfde inzet als de Iveco Group om de groene transformatie van de wereldwijde auto-industrie te bevorderen, door meerdere wegen te bewandelen via nieuwe energietechnologieën zoals 100% elektrisch, hybride en waterstof brandstofcellen voor commerciële en industriële voertuigen. Deze potentiële samenwerking zal Foton ook helpen zijn ontwikkelingsstrategie vooruit te helpen.

Dit partnerschap maakt deel uit van de wereldwijde elektrificatiestrategie van de Iveco Groep om zijn gamma lichte bedrijfsvoertuigen uit te breiden naar de lagere GVW-categorie dan de iconische Daily-reeks van 3,5 tot 7,2 ton, door elektrische chassis cabine- en bestelwagenmodellen toe te voegen onder de GVW-drempel van 3,5 ton.

Samen met Foton zal IVECO de mogelijkheid onderzoeken om het IVECO-netwerk te gebruiken om in Europa en Zuid-Amerika een elektrische bestelwagen in de lichtste categorie tot 3,5 ton GVW op de markt te brengen. De toekomstige bestelwagen zal mogelijk een positieve impact hebben op de regionale en lokale bevoorradingsketens in Europa en Zuid-Amerika, en de groei van IVECO’s netwerk van verkoop- en servicepunten verder ondersteunen. Eerder dit jaar tekende Iveco Group ook een leveringsovereenkomst met Hyundai Motor Company voor een elektrische chassis-cabine met een GVW van 2,5 tot 3,5 ton die door IVECO in Europa zal worden verkocht en onderhouden. Iveco Group’s samenwerking met Foton en Hyundai is gericht op het creëren van een complete reeks elektrische bedrijfsvoertuigen die lichter zijn dan de iconische Daily.

De intentieverklaring tussen het Iveco-concern en Foton stelt de twee bedrijven ook in staat om gezamenlijk verdere toekomstige synergieën te onderzoeken, waaronder de mogelijke locatie van activiteiten in Europa en Zuid-Amerika, die op een later tijdstip zullen worden geëvalueerd. Ook inkoopmogelijkheden, onder meer via het aandrijflijnmerk FPT Industrial van de Iveco-groep, zullen worden besproken.

Aanwezig bij de ondertekening was een delegatie van Iveco Group, waaronder Gerrit Marx, CEO; Luca Sra, President van de Business Unit Trucks; Sylvain Blaise, President van de Business Unit Powertrain; Marco Liccardo, Director of Technology and Digital; Angela Qu, Director of Supply Chain ; en Ángel Rodríguez Lagunilla, Directeur Productie; en het management van Foton, waaronder President Chang Rui; Executive Vice President Lu Zhenghua; Vice President Chen Qingshan; Vice President Qin Zhidong; Vice President International Cooperation Ma Rentao; en Vice President Power Transmission Feng Jing.

Deze niet-bindende overeenkomst bevordert de onafhankelijke strategieën van het Iveco-concern en Foton om hun concurrentiepositie te verbeteren en toonaangevende innovatieve oplossingen te creëren die voldoen aan de wereldwijde vraag naar nieuwe transportenergie via een wederzijds voordelig ecosysteem van partnerschappen.

Foto : Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group (rechts vooraan); Chen Qingshan, Deputy General Manager van Foton Motor (links vooraan); Gerrit Marx, CEO van Iveco Group (rechts achteraan); en Chang Rui, voorzitter van Foton Motor (links achteraan).

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This