IVECO en Gruber Logistics presenteren de IVECO S-WAY LNG voor het vervoer van uitzonderlijke ladingen tot 50 ton

Verschenen: 17 februari 2022

Als onderdeel van hun partnerschapsovereenkomst op het gebied van duurzaamheid presenteren IVECO en Gruber Logistics het eerste alternatieve brandstofaangedreven transportvoertuig voor uitzonderlijke ladingen tot 50 ton, de IVECO S-WAY LNG, die operationele en milieu-efficiëntie levert. Het gebruik van alternatieve brandstoftransportoplossingen voor het vervoer van uitzonderlijke ladingen is een belangrijke mijlpaal op weg naar het koolstofvrij maken van de sector.

Het vervoer van uitzonderlijke ladingen verwijst naar het vervoer over de weg van goederen die het gewicht, de afmetingen en/of de veiligheidsgrenzen overschrijden die door de wegcode zijn voorgeschreven en waarvoor speciale vergunningen nodig zijn om te worden verplaatst. De prestaties van vrachtwagens aangedreven door vloeibaar methaan (standaardbelastingen tot 24 ton) zijn vergelijkbaar met die van dieselvoertuigen. Er blijft echter een verschil in motorvermogen, wat van invloed kan zijn op de prestaties van de voertuigen op bijzonder moeilijke hellingen bergop of bij het vervoeren van ladingen die de gewichtslimieten overschrijden. Dankzij de toewijding van Gruber Logistics is dit obstakel overwonnen door de logistieke voorwaarden te creëren die nodig zijn om alternatieve brandstoffen in de abnormale laadsector te introduceren. Na een eerste testperiode rijden er nu voertuigen met vloeibaar methaan op routes tussen Duitsland en het Verenigd Koninkrijk vanuit het Kreuztal-gebied, een van de belangrijkste locaties van Gruber Logistics in Duitsland. De ladingen die worden vervoerd variëren in gewicht tussen de 30 en 50 ton.

Michael Gruber, hoofd van de XTL-divisie bij Gruber Logistics, bevestigt: “We zien vaak alleen de problemen in plaats van de oplossingen. LNG, en later BioLNG, zal op grote schaal kunnen worden gebruikt in de sector van het uitzonderlijk transport, maar om dit mogelijk te maken, moeten we onze werkmethoden veranderen, routes veranderen, onze manier van rijden veranderen, enz. Deze en andere problemen moeten worden aangepakt om ECO-innovaties op grote schaal succesvol te implementeren, zelfs op gebieden waarvan we nooit eerder hadden kunnen denken dat het mogelijk was.”

Fabrizio Buffa, IVECO Italy Market Alternative Propulsions Manager, zegt: “Samen met Gruber Logistics is onze IVECO S-WAY LNG op weg om de transportwereld koolstofvrij te maken – nu inclusief zelfs uitzonderlijk ladingtransport, een belangrijke mijlpaal voor de sector. Het gebruik van aardgas, met name in zijn bioversie, is essentieel voor het bereiken van onmiddellijke, efficiënte resultaten; zoals blijkt uit een recente studie van de Italiaanse Nationale Onderzoeksraad (CNR), kan een zwaar vrachtvoertuig aangedreven door Bio-LNG de CO2-uitstoot met maximaal 121% verminderen in vergelijking met een dieselequivalent.”

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This