IVECO en Plus voltooien met succes de eerste fase van de pilot voor autonome vrachtwagens, klaar voor tests op de openbare weg in Europa

Verschenen: 29 september 2022

Pilot maakt de weg vrij voor fabrieksproductie van semi-autonome en volledig autonome vrachtwagens.

IVECO, het bedrijfswagenmerk van de Iveco Group, en Plus kondigden de succesvolle afronding aan van de eerste fase van hun pilot voor autonoom vrachtvervoer, die zich richtte op deep engineering-integratie en gesloten cursustests. Deze mijlpaal toont de technische haalbaarheid en mogelijkheden van de PlusDrive-aangedreven IVECO S-WAY truck, en zijn gereedheid voor de volgende belangrijke fase van de pilot, namelijk het uitvoeren van tests op de openbare weg. Deze prestatie maakt de weg vrij voor IVECO en Plus om als eerste stap een semi-autonoom product te produceren en zich voor te bereiden op de uiteindelijke productie van volledig autonome voertuigen.

Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer, Iveco Group, verklaarde: “Ons proefproject met Plus versnelt onze vooruitgang naar een steeds meer geautomatiseerde truck. Door gebruik te maken van IVECO’s diepgaande expertise in bedrijfsvoertuigen en Plus’s leiderschap in autonome rijtechnologie, verbeteren we ons vermogen om de volgende generatie innovatie-gestuurde, veiligheidsverbeterde, duurzame transportoplossingen te ontwikkelen en later te commercialiseren. Dit is een spannende tijd voor onze respectievelijke bedrijven, voor onze klanten en voor de truckindustrie.”

“Ons vermogen om veilig samen te werken en snel over te schakelen naar de beginfase van testen op de openbare weg wordt mogelijk gemaakt door de aanzienlijke praktische ervaring van Plus met het inzetten van autonome rijtechnologie voor klanten en partners. In combinatie met de productiekennis van het Iveco Group-team vormen we een krachtig partnerschap. We zijn verheugd om te beginnen met testen op de openbare weg in heel Europa om praktijkervaring te verzamelen en toe te werken naar productie”, aldus Shawn Kerrigan, medeoprichter en COO bij Plus.

De eerste tests op de openbare weg in voertuigen onder toezicht van een veiligheidsbestuurder zullen een aantal landen in Europa bestrijken, waaronder Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland. De diversiteit in terrein, hellingsgraad, weer en rijscenario’s helpen allemaal om de mogelijkheden en functies van Plus’s autonome rijtechnologie voortdurend uit te breiden.

Meer nieuws

Een daverend succes voor het “Full Liner” evenement in Genk

Een daverend succes voor het “Full Liner” evenement in Genk

Renault Trucks BeLux heeft gisteren in Hangar 58 in Genk een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn streven naar een co2-vrije economie met de organisatie van het evenement "Full Liner". Dit unieke evenement toonde ons volledige gamma elektrische voertuigen, van...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This