IVECO, FPT Industrial en Nikola Corporation starten hun samenwerking om vervoer zonder uitstoot te realiseren

Verschenen: 5 december 2019

IVECO, FPT Industrial en Nikola Corporation hebben vandaag de reikwijdte en plannen van de joint venture en samenwerkingsovereenkomst gepresenteerd. Deze is tot stand gebracht om de transformatie van de industrie naar emissie-neutraal te versnellen door het gebruik van brandstofceltechnologie. 

Dit komt drie maanden na de aankondiging van CNH Industrial op 3 september over de samenwerking met Nikola, waarbij het bedrijfsvoertuigenmerk IVECO en de aandrijflijndivisie FPT Industrial zijn betrokken. 

De primaire focus van de overeenkomst is om de respectievelijke expertise van de partners te benutten om succesvol te zijn bij de inzet van emissieloze zware vrachtwagens en om de industrie te ontwrichten met een nieuw bedrijfsmodel. 

Het partnerschap omvat de oprichting van een Europese joint venture voor het ontwikkelen en distribueren van waterstof, brandstofcel- en batterij-elektrische vrachtwagens voor de Europese markt. Nikola biedt zijn toonaangevende expertise op het gebied van brandstofcellen en geavanceerde technologieën, evenals het disruptieve bedrijfsmodel dat voorziet in een eerste all-inclusive lease-tarief binnen de industrie. IVECO zal samen met FPT Industrial bijdragen met hun engineering- en productie-expertise om de brandstofcel- en batterij-elektrische vrachtwagens te industrialiseren.

IVECO, FPT Industrial en Nikola zijn begonnen met de ontwikkeling van de eerste vrachtwagen van de joint venture: de batterij elektrische Nikola TRE, gebaseerd op het nieuwe IVECO S-WAY platform en de vrachtwagen van Nikola met geïntegreerde technologie, bedieningselementen en infotainment. Het testen zal naar verwachting medio 2020 beginnen, met de Europese openbare lancering gepland voor de IAA 2020-beurs in Hannover. Verkoop- en aftersales-ondersteuning van de Nikola TRE wordt geleverd door IVECO’s wijdverspreide Europese dealernetwerk.

De samenwerking werd gelanceerd tijdens een evenement in Turijn en georganiseerd door Hubertus M. Mühlhauser – CNH Industrial CEO, Gerrit Marx – CNH Industrial President Commerciële en speciale voertuigen, Annalisa Stupenengo – CNH Industrial President Powertrain, Trevor Milton – Nikola CEO en Mark Russell – Nikola President.

Hubertus M. Mühlhauser, CEO van CNH Industrial: “De toenemende aandacht voor de erkenning dat er een fundamentele vermindering van de uitstoot van voertuigen moet komen, zorgt ervoor dat onze industrie op zoek moet naar geavanceerde technologische oplossingen. Deze joint venture met Nikola getuigt van technische expertise bij beide partners, die zal resulteren in tastbare milieuvoordelen voor de langeafstandsvervoerders in Europa.”

Gerrit Marx, president van commerciële en speciale voertuigen, voegde hieraan toe: “Onze branche verandert snel, gedreven door verscherpte emissievoorschriften en jongere generaties die de oprichting van een circulaire economie eisen om het milieu te behouden voor hun toekomst. Waterstof en batterij – afhankelijk van de opdracht – zijn de enige haalbare oplossingen voor groene energie, en hebben het voordeel dat ze het voor landen mogelijk maken om onafhankelijker te worden van fossiele brandstoffen. Nu is het tijd om actie te ondernemen en een emissieloze oplossing te leveren die afhankelijk is van brandstofceltechnologie. We omarmen deze technologie al vroeg, en bedachtzaam, als een kans om gebruik te maken van het naderende moment van technologische discontinuïteit en starten de proactieve transformatie van de transportsector.”

Trevor Milton, CEO van Nikola Motors, concludeerde: “Deze samenwerking is een win-win voor alle betrokkenen. Vanaf het moment dat we de Nikola ONE in 2016 hebben gelanceerd, hebben vrachtwagenchauffeurs en overheidsfunctionarissen ons gevraagd om Nikola naar Europa te brengen. De Nikola TRE is prachtig en innovatief, en compleet anders dan elke andere vrachtwagen ter wereld. We hadden de juiste partner nodig om ons te helpen de Europese markt te betreden en CNH Industrial is de juiste commerciële partner. Terwijl andere OEM’s tienduizenden werknemers ontslaan, creëert Nikola duizenden banen en dwingt het de vrachtwagenindustrie om te reageren en ook voor nul emissie te gaan. Kijk naar wat we in drie maanden hebben bereikt, stel je nu voor wat we zullen bereiken in drie jaar met CNH Industrial als onze partner. ”

“3 2 1 0” – Ontgrendel het volgende niveau: het thema van het evenement, een afspraak met de toekomst van Zero-emissie

Het thema van het lanceringsevenement, “3 2 1 0”, vat de joint venture samen: Drie, zoals in Nikola TRE, de joint venture’s eerste innovatieve product; de Twee bedrijven – Nikola en CNH Industrial – komen samen in een partnerschap, dat het uiteindelijke Een doel van Nul emissies deelt.

Met dit evenement hebben de partners een afspraak gemaakt met de toekomst en geven ze de gasten de toegangscode om het volgende niveau te ontgrendelen, waar ze de ‘Truck naar de toekomst’ zonder uitstoot vinden.

De lancering begon op de Officine Grandi Riparazioni (OGR), een indrukwekkende industriële locatie in Turijn, met een evenement georganiseerd in samenwerking met productiebedrijf Filmmaster Events. De avond bevatte de verrassende onthulling van de nieuwe generatie emissieloze vrachtwagen als architectonische installatie met een geautomatiseerd chromen prisma die zich opende om het maquette van de Nikola TRE te onthullen.

De opname van het evenement is beschikbaar om te bekijken via het YouTube-kanaal van IVECO: https://www.youtube.com/iveco?hl=it

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This