Iveco Group en Nikola Corporation gaan een nieuwe partnerschapsfase in – Iveco Group wordt eigenaar van JV

Verschenen: 10 mei 2023

Iveco Group N.V. (MI: IVG) en Nikola Corporation (NASDAQ: NKLA) kondigden aan dat ze verheugd zijn om een nieuwe fase in te gaan van hun partnerschap, dat in 2019 van start ging en tot nu toe alle mijlpalen heeft gehaald om de desbetreffende expertise te benutten om zero-emissie zware vrachtwagens (Klasse 8) in Noord-Amerika en Europa in te zetten. De twee bedrijven werkten samen in een gestaag tempo, ondanks Covid-19 en uitdagingen in de toeleveringsketen, om de resultaten van de vorige fase, de lancering van Battery Electric Vehicles (BEV) en Fuel Cell Electric Vehicles (FCEV) voor regionaal en lang transport, te bereiken.

Elk bedrijf wil nu zijn eigen focus op zwaar transport aanscherpen. Iveco Group zal zich concentreren op Europa voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van zijn eigen batterij- en brandstofcelelektrische vrachtwagens, waaronder de uitrol van zijn financieringsmodel GATE, en Nikola zal zijn activiteiten richten op Noord-Amerika, met een geïntegreerde benadering van zijn klanten, waarbij het BEV, FCEV en waterstofinfrastructuur aanbiedt via zijn merk HYLA.

Iveco Group wordt volledig eigenaar van de joint venture in Ulm, Duitsland. Ook krijgt Iveco Group een licentie voor vrije toegang tot en verdere ontwikkeling van voertuigbesturingssoftware voor de gezamenlijk ontwikkelde BEV en FCEV. Nikola krijgt de IVECO S-Way technologielicentie voor Noord-Amerika en de bijbehorende onderdelenlevering van Iveco Group, en wordt gezamenlijk eigenaar van de intellectuele eigendom van Generation 1 eAxles, technologie die samen met FPT Industrial, het aandrijflijnmerk van Iveco Group, is ontwikkeld.

Iveco Group zal de kapitaaluitgaven in verband met deze nieuwe samenwerkingsfase dekken met haar beschikbare liquiditeiten, door de bovengenoemde posten gedeeltelijk in contanten (35 miljoen USD) en gedeeltelijk in Nikola-aandelen (20 miljoen aandelen) te verwerven. Ondanks de negatieve impact op de cashflow, verwacht Iveco Group deze op te vangen door het genereren van cashflow en daarom verandert dit niets aan haar cashflowdoelstelling voor 2023; zij zal ook een aanzienlijk aantal Nikola-aandelen behouden. Iveco Group en Nikola blijven werken aan hetzelfde einddoel: de energietransitie naar de toekomst van mobiliteit leiden.

De bovengenoemde bepalingen zijn afhankelijk van alle toepasselijke wettelijke goedkeuringen en de voorbereiding van definitieve overeenkomsten om de voorwaarden van de bindende voorwaarden tussen de ondernemingen vollediger ten uitvoer te leggen.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This