IVECO is terug als officiële vrachtwagenleverancier van de MotoGPTM.

Verschenen: 29 maart 2023

IVECO verlengt zijn partnerschap met de MotoGP in het kader van een vierjarige overeenkomst met Dorna Sports, de organisator van het kampioenschap.

Als MotoGP Truck Supplier zal het 14 IVECO-voertuigen leveren voor het vervoer van racemateriaal naar de circuits.

IVECO verlengt ook zijn sponsoring van het Repsol Honda Team en van het Mooney VR46 Racing Team.

IVECO heeft aangekondigd zijn partnerschap met de MotoGP, het grootste motorracekampioenschap ter wereld, te verlengen in het kader van een vierjarige overeenkomst met Dorna Sports, houder van de commerciële rechten en organisator van het FIM Grand Prix Wereldkampioenschap (MotoGPTM) sinds 1991.

IVECO bevestigt opnieuw zijn sterke banden met de motorsportwereld, bijna tien jaar na zijn laatste

sponsoring, en zal optreden als MotoGP TM Truck Supplier, door 14 IVECO-voertuigen te leveren voor het vervoer van Dorna Sports hospitality-materiaal naar MotoGP-evenementen van 2023 tot 2026.

Luca Sra, President, Turck Business Unit, Iveco Group zei: “We zijn er trots op om zo’n uitstekende wedstrijd te steunen waar geavanceerde technologie samengaat met ongeëvenaarde moed om grenzen te verleggen. Dit sponsorschap weerspiegelt dezelfde energie die ten grondslag ligt aan IVECO’s inzet om de beste oplossingen te creëren voor de behoeften van onze klanten en de strijdlustige passie die ons drijft om elke dag te streven naar uitmuntendheid.”

Het nieuwe seizoen begon op zondag 26 maart op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimao, Portugal, en wordt in november afgesloten op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia, Spanje, met in totaal 21 Grands Prix in 18 verschillende landen.

IVECO zal dit hele MotoGP-seizoen ondersteuning bieden met 13 IVECO S-Way trucks – het vlaggenschip van de zware serie van het merk – en 1 Daily, het iconische lichte bedrijfsvoertuig. De betrouwbare, veilige en robuuste IVECO-trucks zullen verantwoordelijk zijn voor het transport van het racemateriaal en de uitrusting op de routes die de circuits met elkaar verbinden, en zullen bijdragen aan de opstelling die gasten en fans zal ontvangen.

De voertuigen worden aangepast met de MotoGP- en IVECO-logo’s en met een speciale witte kleurstelling die een sterke racestijl weerspiegelt die typisch is voor de motorsport.

IVECO is tevens Official Sponsor van het Repsol Honda Team en Official Mooney VR46 Racing Team Tractor Unit Supplier, en ondersteunt met zijn IVECO S-Way trucks de logistiek van de teams voor het transport van het materiaal en de rijders naar de MotoGP races die in Europa worden gehouden.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This