IVECO lanceert projecten om de voordelen van aardgas en de belangrijke rol bij het koolstofvrij maken van het transport te promoten

Verschenen: 25 augustus 2021

Het programma “IVECO Ambassadeur” heeft tot doel de waarden van het merk onder de aandacht te brengen aan de hand van verschillende thema’s. Het programma gaat van start met het thema duurzaamheid, waarbij de eerste Ambassadeurs erkenning krijgen voor hun vertrouwen in aardgas en hun bijdrage tot de bescherming van het milieu door hun voertuigen op LNG en bio- LNG te laten rijden.

Ook IVECO’s herbebossingsproject “Plant the Future”, dat de aandacht wil vestigen op IVECO’s engagement voor CO2-reductie en het milieu.

IVECO heeft het IVECO Ambassadeursprogramma gelanceerd om een stem te geven aan klanten, enthousiastelingen en partners die de waarden van het merk betreffende verschillende thema’s delen, en hun acties op deze gebieden. Als pionier en Europees marktleider in aardgastechnologie, lanceerde IVECO het duurzaamheidsprogramma, met de bedoeling het profiel van aardgas te versterken en de inzet van het merk voor het milieu te benadrukken.

De eerste IVECO-ambassadeurs zijn geselecteerd omdat zij transporteurs zijn die het geloof van het merk in aardgas delen en bijdragen tot de bescherming van het milieu door IVECO LNG en bio-LNG voertuigen in hun vloot op te nemen. Met dit project wil IVECO hen een stem geven, door het verhaal te vertellen van hun ervaring met aardgas en de voordelen voor hun bedrijf. Het project is van start gegaan in

de markten waar aardgas het meest beschikbaar is, zoals Italië, Frankrijk en het VK.

Parallel daarmee heeft IVECO het Plant the Future-project opgestart in het kader van zijn engagement om de CO-uitstoot te verminderen. IVECO werkt samen met herbebossingsorganisaties om een internationaal IVECO-bos aan te planten, bestaande uit boomplantprojecten in verschillende landen. In Duitsland zal IVECO een boom planten voor elke NIEUWE IVECO S-WAY op aardgas en verkochte tweedehands IVECO Stralis NP via het PLANT-MY-TREE® herbebossingsproject dat is opgezet om de koolstofuitstoot te compenseren. Het doel is om ten minste 1.000 bomen te planten om meer dan 1.237 ton CO2 te compenseren in de komende 99 jaar.

In Italië is IVECO een partnerschap aangegaan met het e-commerceplatform Treedom, dat 300 bomen zal planten – 30 in Italië en de rest in andere delen van de wereld. Een aantal van deze bomen zal worden gewijd aan de IVECO-ambassadeurs, die een code krijgen waarmee ze hun boom kunnen kiezen en waar ze te planten. In Polen heeft het merk samengewerkt met Ecobal, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van de bossen, die 5.000 boomzaailingen zal planten op een terrein van 5 ha om de biodiversiteit van het gebied te vergroten en ter compensatie van de CO2- uitstoot.

Giandomenico Fioretti, IVECO Head of Alternative Propulsion, verklaarde: “Bij IVECO geloven we dat aardgas een sleutelrol te spelen heeft op de weg naar koolstofvrij vervoer. In het lange-afstandsvervoer is deze alternatieve aandrijvingstechnologie de oplossing die vandaag beschikbaar is om de milieu-impact van de transportsector te verminderen. Deze positieve impact kan nog worden versterkt met biomethaan. Vandaag is biomethaan goed voor 17% van het aardgasverbruik in de vervoersector. Het gebruik ervan zal de komende jaren aanzienlijk toenemen, naarmate nieuwe tankstations in gebruik worden genomen en de voordelen van biomethaan beter bekend worden. Met initiatieven zoals het IVECO Ambassadeursprogramma willen we het bewustzijn verhogen van de voordelen van biomethaan voor transporteurs.”

IVECO is al meer dan 20 jaar pionier op het gebied van aardgastechnologie en heeft een voortrekkersrol gespeeld bij de overgang naar deze duurzame brandstof in het transport. Met meer dan 45.000 verkochte voertuigen op aardgas is het de Europese marktleider en de eerste fabrikant die een zware vrachtwagen op aardgas aanbiedt die specifiek ontworpen is voor internationale lange-afstandsopdrachten. De IVECO S- WAY heeft een uitzonderlijke autonomie tot 1.600 km in de LNG-versie en biedt een echt groene en rendabele oplossing met de beste Total Cost of Ownership.

Het aardgasdistributienetwerk ontwikkelt zich snel en houdt gelijke tred met de groei van de verkoop van voertuigen op aardgas. Het telt momenteel 4.021 tankstations volgens de NGVA (Natural & bio Gas Vehicle Association). Dit netwerk kan ook worden gebruikt voor de distributie van biomethaan, zodat een specifieke infrastructuur niet nodig is om over te schakelen op bio-LNG. Momenteel wordt het geleverd als een mengsel of op bestelling van de klant. De productievolumes van biomethaan nemen echter toe en deze duurzame brandstof wordt steeds beter beschikbaar.

Beijing, China – August 14, 2017.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This