IVECO levert 1.064 S-WAY vrachtwagens op gas aan Amazon ter ondersteuning van de Europese activiteiten

Verschenen: 25 november 2021

IVECO, een merk van CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI) en een pionier in de commercialisering en productie van voertuigen aangedreven door alternatieve brandstoffen, kondigde een belangrijke ontwikkeling aan in haar commerciële relatie met Amazon.

Amazon heeft al een eerste reeks van 216 IVECO S-WAY CNG (Compressed Natural Gas) in ontvangst genomen voor gebruik door zijn partners in Europa en er zijn nog eens 848 eenheden besteld waarvan de leveringen medio 2022 van start zullen gaan (voor een totale bestelling van 1.064 vrachtwagens).

Deze 1.064 trucks worden aangedreven door de ultramoderne FPT Industrial Cursor 13 Natural Gas-motoren en zijn uitgerust met CNG-tanks van 1.052 liter, de grootste die beschikbaar zijn, met de verwachting dat ze een indrukwekkend bereik van 620 km (ongeveer 385 mijl) zullen opleveren tussen tankbeurten. De 848 eenheden die besteld zijn voor levering in 2022 zullen ook uitgerust zijn met IVECO Driver Pal, de baanbrekende vocale begeleider aan boord van het merk met Amazon Alexa-functies.

Gerrit Marx, benoemd tot Chief Executive Officer van de IVECO Groep, verklaarde: “Wij zijn al 25 jaar pioniers op het gebied van gasaandrijvingstechnologie en ontwikkelen oplossingen waarmee exploitanten nu al aanzienlijke emissiereducties kunnen realiseren. De samenwerking met wereldleiders zoals Amazon is een bewijs van de robuustheid van onze innovatieve producten en van onze voortdurende inzet om de doelstelling van de sector om het transport koolstofvrij te maken tegen 2050 te verwezenlijken. De IVECO Groep zal het voortouw blijven nemen op het gebied van verbrandingsmotoren op hernieuwbare brandstoffen, de enige levensvatbare oplossing die al op grote schaal op de markt beschikbaar is om de uitstoot te verminderen. Laten we niet vergeten dat een CNG-vrachtwagen aangedreven door biomethaan de CO2-uitstoot tot 95% kan verminderen vanuit een well-to-wheel CO2-meetbenadering, wat effectief bijdraagt aan het decarbonisatieproces.”

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This