IVECO levert officieel 30 Stralis NP-trucks aan Jost Group

Verschenen: 17 januari 2019

IVECO heeft op 7 januari een dertigtal gloednieuwe Stralis NP-trucks overhandigd tijdens een officiële ceremonie op het terrein van de Jost Group in Herstal, België. De pan-Europese specialist in transport en logistiek wil 35% van zijn vloot omzetten in vloeibaar aardgas (LNG) tegen 2020. De nieuwe vrachtwagens zullen de 4-jaar oude dieselvoertuigen vervangen in de vloot van het bedrijf van 1.400 vrachtwagens, waaronder 132 Stralis trucks waarvan 2 op gecomprimeerd aardgas (CNG).

Tijdens de ceremonie verklaarde John Venstra, IVECO Business Director Benelux: “Jost Group heeft zich duidelijke duurzaamheidsdoelen gesteld, en hun keuze voor de Stralis NP weerspiegelt hun geloof in aardgas als de levensvatbare oplossing voor groen transport. We zijn erg blij dat ze hun vertrouwen hebben gesteld in IVECO voor de conversie van hun vloot. Een erkenning voor onze geavanceerde expertise met deze technologie en de ervaring van ons dealernetwerk bij het ondersteunen van voertuigen op aardgas. Bij een lager verbruik van gasbrandstof besparen hun nieuwe Stralis NP-vrachtwagens een aanzienlijk percentage op de exploitatiekosten. Volgens de berekeningen van de Michelin MyBestRoute-applicatie – genoeg om hun investering in schone trucktechnologie en eigen tankstations terug te betalen terwijl ze de planeet en onze gezondheid beschermen !”

Met de vrachtwagens Stralis NP kan Jost Group groene transportdiensten leveren met een indrukwekkende 99% reductie van zwevende deeltjes en 90% van de NO2-emissies in vergelijking met Euro VI-normen, en bij gebruik van bio methaan 95% minder CO2.

Naast hun voordelen voor het milieu, zullen de nieuwe Stralis NP-vrachtwagens ook aanzienlijke besparingen opleveren. De 460 pk single-fuel versie met dubbele LNG-tank bevat IVECO’s beste on- road brandstofefficiëntietechnologieën en -diensten, die tot 15% minder brandstofverbruik en tot 9%

lagere Total Cost of Ownership behalen dan een diesel truck.

Meer nieuws

Van Moer Logistics opent nieuw hoofdkantoor in Zwijndrecht

Van Moer Logistics opent nieuw hoofdkantoor in Zwijndrecht

Van Moer Logistics verhuisde begin deze maand naar zijn nieuw hoofdkantoor te Zwijndrecht op het West Port Business Center van vastgoedspecialist Van Wellen Group. De volledige kantoorruimte op de derde verdieping werd voor de directie en ondersteunende diensten in...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This