IVECO S-WAY NP wint de prijs “Sustainable Truck of the Year 2021”

Verschenen: 10 november 2020

De IVECO S-WAY NP 460, in zijn LNG-versie, is bekroond met de prijs van “Sustainable Truck of the Year 2021” in de categorie Trekkers. De prijs, die nu in zijn 5e jaar is, is in het leven geroepen door het Italiaanse vakblad Vado e Torno. De winnaars werden geselecteerd door een jury van professionele journalisten op basis van een door Vado e Torno geïntroduceerde duurzaamheidsindex.

Met dit voertuig integreert IVECO het beste van de aardgasmotortechnologie en innovaties in het IVECO S-WAY-gamma, waardoor een complete set van functies en op maat gemaakte aansluitende diensten, gericht op de bestuurder, de wagenparkbeheerder en duurzame ontwikkeling, gegarandeerd wordt.

Maurizio Cervetto, adjunct-hoofdredacteur van Vado e Torno, zegt hierover: “Met de IVECO S-WAY NP zet IVECO een nieuwe standaard in productiviteit en efficiëntie voor voertuigen met alternatieve aandrijving en voor langeafstandsvervoer. (…) De IVECO S-WAY is niet alleen het enige aardgasvoertuig met een actieradius van 1600 km; het is ook de nieuwe maatstaf voor het brandstofverbruik met 4,12 km afgelegd per kg gas. De IVECO S-WAY NP combineert de technische prestaties – verkregen dankzij een beproefde motor (…) en een volledig vernieuwde cabine met een 12% verbeterde Cx en een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik (tot 4%) – met de kenmerken en kwaliteitsnormen van een vlaggenschipvoertuig, die het comfortniveau van de bestuurder en de veiligheid van de andere weggebruikers aanzienlijk verhogen. De nieuwe cabine biedt een omgeving die de ruimte volledig benut (binnenhoogte van 2.1500 mm en tunnelhoogte gereduceerd tot slechts 95 mm). Het is nog stiller dan voorheen, zowel binnen als buiten (volgens de Piek normen). Naast de talrijke rijhulpsystemen worden nieuwe, aangesloten diensten aangeboden om nog milieuvriendelijker te zijn. ».

Thomas Hilse, President van het merk IVECO, voegde hieraan toe: “We zijn erg trots op deze belangrijke prijs, die onze visie op aardgas en de cruciale rol ervan in de overgang naar milieuvriendelijk langeafstandsvervoer bevestigt. Het is de enige oplossing die onmiddellijk beschikbaar is. Het is het startpunt op weg naar nuluitstoot en de IVECO S-WAY bewijst dat dit al een realiteit is: met zijn prestaties, lage total cost of ownership, stille werking en recordbereik biedt het een financieel en ecologisch duurzame oplossing. Bovendien is de cabine, die hand in hand met de chauffeurs is ontwikkeld, zo ontworpen dat ze zich thuis voelen, zelfs als ze op de weg zijn. De LNG-distributie-infrastructuur ontwikkelt zich snel en bestrijkt nu al de belangrijkste Europese vervoerscorridors. Subsidies en initiatieven in verschillende landen maken deze voertuigen steeds aantrekkelijker. We zijn nu al getuige van een mentaliteitsverandering bij de transporteurs, die steeds vaker naar ons toe komen voor aardgasoplossingen. Nog belangrijker is dat bio-LNG vandaag de dag al een bijna nul-emissie oplossing biedt, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor volledig ontkoolde transporten met blauwe waterstof die wordt geproduceerd uit methaan. »

De IVECO S-WAY NP combineert het beste van de technologie op het gebied van comfort, veiligheid, connectiviteit en milieuvriendelijkheid. Het ontwerp van de bestuurderscabine biedt een ruime en goed georganiseerde omgeving waarin alle functies op afstand kunnen worden bediend via de MY IVECO EASY WAY-toepassing – van verlichting tot airconditioning, infotainmentsysteem tot ramen en deuren. De cabine is ook versterkt om de mechanische sterkte te garanderen in overeenstemming met de ECE R29.03 crash-normen. De vooras is opgewaardeerd om de remafstanden met 15% te verkorten, waardoor de algehele veiligheid nog verder wordt verbeterd. De krachtige “Connectivity Box”, de drijvende kracht achter een groot aantal innovatieve functies en diensten, is ontworpen om het leven van de bestuurder aan boord te verbeteren en de winstgevendheid van de bestuurder te maximaliseren. Het houdt het voertuig in constant contact met de specialisten in de IVECO-controlekamer, die het voertuig in real time monitoren.

Het maakt een efficiënte planning van onderhouds- en reparatiestops en een voorspellende service mogelijk om de beschikbaarheid van de truck te maximaliseren. Het rijstijlbeoordelingssysteem biedt realtime advies om veilig en efficiënt te kunnen rijden. Het voertuig is extreem stil en garandeert uitstekende milieuprestaties met een reductie van 95% van de deeltjes en 90% van de NO2 in vergelijking met diesel – en deze reducties gaan nog verder door het gebruik van biomethaan, dat 95% minder CO2 genereert, waardoor een positieve kringloopeconomie ontstaat.

IVECO investeert al meer dan 20 jaar in alternatieve tracties en is nu de referentie in aardgas op de Europese markt, met meer dan 35.000 verkochte voertuigen. Het merk wordt ook erkend voor zijn centrale rol in zijn promotie, met name als brug tussen de verschillende stakeholders die deze sector hebben benaderd. Deze investering heeft geleid tot de ontwikkeling, in slechts enkele jaren, van een uitgebreid netwerk van bijna 80 LNG-tankstations in Italië alleen al. Vandaag de dag plukt IVECO de vruchten van haar inzet voor de ontwikkeling van een hoogwaardig product dat is aangepast aan de behoeften van de bestuurder, zonder ooit afbreuk te doen aan het respect voor het milieu, dat vandaag de dag een cruciaal onderwerp is geworden.


Winding empty road on sunny day in Verdon Gorge

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This