IVECO sluit zich aan bij het project Plant the Future

Verschenen: 3 augustus 2022

Beijing, China – August 14, 2017.

Beijing, China – August 14, 2017.

Het project “Plant the Future”, gelanceerd door IVECO in juli 2021 in samenwerking met herbebossingsorganisaties, bevestigt zijn engagement om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.

Als pionier op het gebied van alternatieve aandrijving biedt IVECO een breed scala aan voertuigen met lage CO2-uitstoot, waaronder de baanbrekende IVECO S-WAY-truck die een kant-en-klare oplossing biedt voor decarbonisatie wanneer deze wordt aangedreven met biomethaan. De betrokkenheid van het bedrijf bij duurzaamheid stopt hier niet, want IVECO investeert in een reeks projecten om emissies te verminderen en het milieu te verbeteren, zoals het “Plant the Future” -programma, dat tot doel heeft de groene ruimte op onze planeet te vergroten.

Het project is al met succes geïmplementeerd in Italië, Polen en Duitsland, en op een jaar sinds de lancering is de CO2-besparing door de IVECO S-WAY gastrucks die op deze markten worden verkocht en de bomen die zijn geplant en gedoneerd aan de klanten met het leveringspotentieel van de voertuigen meer dan 45.000 t / j.

De bespaarde CO2 is gelijk aan de hoeveelheid die door meer dan 3 miljoen bomen in een jaar wordt opgenomen.

“Als al deze bomen 7 meter uit elkaar zouden worden geplant, zouden ze een lijn vormen die zich uitstrekt van de zuidpool naar de noordpool” , zegt Giandomenico Fioretti. ” Als je je dit kunt voorstellen, heb je meteen een idee van hoe groot het verschil is dat we kunnen maken door het gebruik van aardgas en met name bio-CNG/LNG in de transportsector te spreiden. Ons koolstofvrij objectief ligt echt binnen ons bereik!”

IVECO is nu van plan om het “Plant the Future”-project uit te breiden naar andere Europese landen om een duurzame cirkel te creëren die in de toekomst zal voortduren.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This