IVECO T-Way wint prestigieuze “German Design Award”

Verschenen: 2 december 2021

De German Design Council heeft de IVECO T-Way “Excellent Product Design” als winnaar uitgeroepen in de categorie Bedrijfsvoertuigen. Ontworpen voor robuustheid en betrouwbaarheid in de meest extreme off-road missies, is het de zwaarste truck in het zware assortiment van het merk en beschikt hij over belangrijke ontwerpelementen die doen denken aan het nieuwe IVECO WAY heavy-gamma en het DNA van het merk.

De IVECO T-Way heeft de prestigieuze erkenning ontvangen van “Excellent ProductDesign” als winnaar in de categorie Utility Vehicles van de German Design Awards 2022, één van de meest prestigieuze in het designlandschap in alle industrieën. Het werd uitgereikt door de German Design Council, één van ’s werelds toonaangevende competentiecentra voor communicatie en merkmanagement op het gebied van design. Een jury van 37 eminente ontwerpexperts uit 10 verschillende landen die de ontwerpindustrie, het bedrijfsleven, de academische wereld en de wetenschap vertegenwoordigen, selecteerde de IVECO T-Way voor deze prijs.

De German Design Awards vieren hun tiende verjaardag met een editie met als thema “How Designers Think”, die speciale aandacht besteedt aan de vele manieren waarop ontwerpers antwoorden vinden op steeds complexere vraagstukken, van nieuwe digitale technologieën tot klimaatneutrale productie. Dit is perfect van toepassing op de IVECO T-Way, het zwaarste voertuig in de zware lijn van het merk, ontworpen voor robuustheid en betrouwbaarheid in de meest extreme off-road missies.

Het ontwerp van de IVECO T-WAY is sterk gericht op het vertalen van de belangrijkste elementen van het IVECO WAY-gamma voor de specifieke off-road missie. Hij valt op door zijn stoere, maar stijlvolle exterieurontwerp, waarbij de esthetische proporties tussen cabine en chassis, samen met de robuuste volledig metalen bumper, kracht en vertrouwen uitdrukken. Dit wordt gecombineerd met een cabine-interieur gericht op chauffeurscomfort en veiligheid, met uitstekende ergonomie, geïntegreerde technologie en geavanceerde connectiviteit. Elk detail is ingesteld om maximale functionaliteit te bieden in de off-road missie. Het algehele ontwerp wordt gekenmerkt door elementen zoals het trotse logo dat de zeer gedetailleerde en onderscheidende grille domineert en de kenmerkende vorm van de koplampen – alle stijlkenmerken die doen denken aan het DNA van IVECO.

Marco Armigliato, CNH Industrial Strategic Design, merkte op: “We zijn erg trots dat de IVECO T-Way is erkend met zo’n prestigieuze prijs. Het deelt het op de bestuurder gerichte ontwerp dat we hebben geïntroduceerd met het nieuwe IVECO WAY heavy-gamma, dat zeer snel populair is geworden in de chauffeursgemeenschap. Het is een ontwerp met een hoge ambitie om de normen van robuustheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en driver-centricity te verhogen – en dit met stijl!”

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This