IVECO toont volledig gamma op aardgas

Verschenen: 3 mei 2018

Op de Trans-European Network for Transport (TEN-T) Days, een conferentie in het Sloveense Ljubljana die wordt gepromoot door het Directoraat-Generaal Mobiliteit en Vervoer van de Europese Commissie, presenteert IVECO zijn aanbod aan bestelwagens, trucks en bussen op aardgas voor uiteenlopende opdrachten, van leveringen in de stad tot regionaal en langeafstandsvervoer van goederen en personen.

IVECO biedt proefritten aan in zijn Daily Hi-Matic Natural Power, een telg van de duurzame Blue Power-familie die de titel “Internationale bestelwagen van het jaar 2018” in de wacht sleepte en het enige lichte bedrijfsvoertuig op aardgas is met een achttrapsautomaat.

IVECO zet ook zijn zware Stralis NP 460 in de kijker, die het onlangs lanceerde en die verkozen werd tot Emissiearme Vrachtwagen van het Jaar in het VK.

IVECOneemt deel aan de TEN-T Days 2018, die van 25 t.e.m. 27 april in Ljubljana plaatsvinden. Deze 9deeditie is een topbijeenkomst over het infrastructuurbeleid van de EU waarop Europese ministers, leden van het Europees Parlement en belangrijke stakeholders samenkomen om te bespreken hoe ze de krachten van vervoer, energie en digitale connectiviteit kunnen bundelen en hoe ze kunnen bijdragen tot intelligente, duurzame en veilige mobiliteit door een beroep te doen op het trans-Europese vervoersnetwerk.

Naast verschillende andere thema’s bespreken de deelnemers tijdens een van de sessies hoe ze met behulp van visie, doelstellingen en beleidsmaatregelen de markt voor alternatieve brandstoffen kunnen verbeteren. IVECO, de enige truckfabrikant die deelneemt aan de top, stelt zijn volledige gamma aan bestelwagens en trucks op aardgas voor en biedt de kans om proefritten te maken in een van zijn bestelwagens, de Daily Hi-Matic Natural Power.

Pierre Lahutte, IVECO Brand President lichtte toe: “Hoewel we ook elektrische voertuigen ontwikkelen, zoals onze stadsbussen of de Daily voor leveringen op eindbestemmingen en dichtbebouwde stadscentra, ziet IVECO in methaan en biomethaan duidelijk het grootschalige alternatief voor diesel met een breed spectrum aan transporttoepassingen. Daarin bieden ze een voordelige duurzaamheid en het potentieel om de CO2-uitstoot ‘van bron tot wiel’ drastisch te verlagen.”

IVECO merkte al heel snel dat aardgas de doeltreffendste, rendabelste en meest volwassen technologie is om de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen te verlagen. Aardgas is vandaag de enige brandstof die het vooruitzicht biedt om op korte en middellange termijn uitgebreid te worden gebruikt. Dankzij de geavanceerde Natural Power-technologie van IVECO en zijn complete gamma dat daardoor wordt aangedreven – van lichte bedrijfsvoertuigen tot bussen en zware trucks voor langeafstandsvervoer– vormt deze alternatieve aandrijving nu al een volwaardige, praktische oplossing.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This