Jimmy Vleminx is beste heftruckchauffeur van België

Verschenen: 20 juni 2019

Vorige zaterdag organiseerde Motrac Handling & Cleaning voor de negende maal de Belgian LindeCup, het jaarlijks kampioenschap heftruckrijden. Zowat 40 gepassioneerde heftruckchauffeurs, allen actief in Belgische kmo’s en grote bedrijven, demonstreerden er tijdens praktische kwalificatierondes hun vakkennis en vaardigheden met de heftruck- en reachtruckmodellen van Linde. Daarin werden hun rijvaardigheid, precisie en snelheid getest. In een voorafgaande theorieronde werd bovendien ook hun kennis van techniek en veiligheid getest.

De 38-jarige Limburger Jimmy Vleminx mag zich alvast de beste heftruckchauffeur van het land noemen. Hij nam reeds voor de 6e maal deel en eindigde de laatste 4 jaar steevast in de top 3 waaronder zijn eerste overwinning in 2016. Hij werkt reeds 15 jaar voor Madrico te Bree als lasser. Maar iedere dag rijdt hij ook 10 minuten met de heftruck en dat is voor hem hét hoogtepunt van de dag. “Mijn grootste motivatie om elk jaar aan de Belgian LindeCup deel te nemen is de kick van de wedstrijd in een sterk competitief deelnemersveld, maar vooral ook om me terug te kwalificeren voor het WK in Duitsland. Ik nam reeds 4 keer deel met het Belgisch team en in 2014 veroverde ik er zelfs de zilveren medaille als beste individuele teamspeler. Dit jaar ga ik resoluut voor goud.” 

De 33-jarige Luikenaar Quentin Servais, werkzaam voor Weerts Supply Chain (Luik/Vorst) en al 15 jaar heftruckchauffeur, haalde zilver en dit reeds voor de derde maal op 6 deelnames. “Ik doe mee voor de sport, voor ontmoetingen met andere chauffeurs en uitwisselingen van ervaring, maar ook om mezelf te testen in de disciplines snelheid, precisie en veiligheid. Ik kijk er enorm naar uit om in september voor de 3e keer deel te nemen aan het WK, in team met Jimmy en Peter. 

De 45-jarige West-Vlaming Peter Clarysse haalde brons op het BK tijdens zijn derde deelname. Hij werkt momenteel als warehouse management system coördinator voor diepvriesgroentenproducent Ardo uit Ardooie, overigens onderneming van het jaar in 2018. Maar met zijn 25-jarige ervaring als heftruckchauffeur leeft hij er zich ook telkens 1 week per maand fulltime uit op de heftruck. “Ik neem deel aan de LindeCup om te winnen en om me te meten met de besten. Nu ben ik bijzonder gebrand op mijn eerste deelname aan het WK, met alle ervaringen die daarmee gepaard gaan.”  

Samen vormen zij dus de drie beste heftruckchauffeurs van België en winnen ze naast een geldprijs een all in-ticket voor het wereldkampioenschap heftruckrijden in Aschaffenburg (Duitsland) van 19 t/m 21 september. Zie https://www.staplercup.com/de.

Belang van de Belgian Lindecup

In een typisch distributieland als België vervult de heftruckchauffeur een cruciale rol in een logistieke keten waar snelheid en efficiëntie maar ook veiligheid de ordewoorden zijn. Zowat 10% van alle arbeidsongevallen met blijvende arbeidsongeschiktheid blijkt immers te wijten aan de opleiding van de chauffeur of aan technische gebreken van de heftruck. Daarom worden in de Belgian LindeCup kennis van veiligheid en techniek uitgebreid getest, naast rijvaardigheid, precisie en snelheid.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This