Jungheinrich en Avasco Industries bundelen krachten voor automatisch hoogbouwmagazijn in Diksmuide

Verschenen: 6 december 2023

Jungheinrich België kondigt met trots de samenwerking met Avasco Industries aan voor de realisatie van een geavanceerd hoogbouwmagazijn in Diksmuide (België). Dit ambitieuze project markeert een belangrijke mijlpaal in de toewijding van Jungheinrich aan geautomatiseerde logistieke oplossingen.

Het nieuwe automatische magazijn zal een hoogte van 36 meter bereiken en wordt uitgerust met automatische magazijnkranen voorzien van multi-deep shuttles. Met een opslagcapaciteit van meer dan 20.000 palletplaatsen zal dit hoogbouwmagazijn niet alleen de efficiëntie vanAvasco Industries aanzienlijk verhogen, maar ook een benchmark vormen voor geautomatiseerde magazijnoplossingen in de regio. Het hoogbouwmagazijn zal palletten van verschillende afmetingen dynamisch behandelen en deze voorzien van zogenoemde slave palletten indien nodig. Na maanden van intensief internationaal teamwork, is dit project een toonbeeld van succes en van onschatbare waarde voor Jungheinrich. Voor Jungheinrich België markeert het alvast een nieuwe mijlpaal.

De keuze van Avasco Industries voor deze samenwerking is geworteld in hun streven naar efficiëntie en klanttevredenheid. Dankzij het nieuwe ASRS-pallettenmagazijn zal de betrouwbaarheid, snelheid en precisie van de opslag- en orderafhandeling verhogen en zal Avasco aanzienlijk meer palletten kunnen opslaan dan voorheen, wat zal leiden tot een verzekerde continuïteit in uitlevering naar klanten en een efficiëntere productie. Door grotere batches te produceren daalt immers het aantal omwisselingen.

Hans Mertens, Sales & Business Development Manager-Automation ASRS bij Jungheinrich België, is verheugd over deze belangrijke samenwerking en legt uit: “Dit project is een nieuw hoogtepunt in ons streven naar logistieke excellentie en automatisering. We zijn er trots op om deel uit te maken van het succesverhaal van Avasco Industries en dragen graag bij aan hun toekomstige groei en efficiëntie.”

“In samenwerking met Jungheinrich onthult Avasco Industries met trots dit boeiend project. Ons nieuwe hoogbouwmagazijn belichaamt onze voortdurende inzet voor innovatie en logistieke efficiëntie. Het zal niet alleen onze operationele capaciteiten versterken, maar ook een mijlpaal zijn in onze constante groei. We zijn verheugd over de coöperatie met Jungheinrich en kijken uit naar de succesvolle voltooiing van dit indrukwekkende project”, aldus Jan Van Houtte, Managing Director van Avasco Industries.

De samenwerking tussen Jungheinrich en Avasco Industries benadrukt opnieuw de toewijding van Jungheinrich aan het leveren van geavanceerde logistieke oplossingen en versterkt de positie van het bedrijf als een toonaangevende speler in de wereld van automatisering. Bovendien vertegenwoordigt dit project niet alleen een belangrijke mijlpaal voor beide organisaties, maar belooft ook een lichtend voorbeeld te worden voor toekomstige logistieke projecten in de regio.

 

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This