Jungheinrich ontvangt opnieuw Platinum certificaat voor duurzaamheid

Verschenen: 27 oktober 2022

Voor de tweede keer op rij ontvangt Jungheinrich het Platinum duurzaamheidscertificaat van EcoVadis. Daarmee behoort de intralogistieke expert tot de top 1% van bedrijven wereldwijd op het gebied van milieubescherming, mensenrechten en duurzaam inkopen.

Hoe gaan bedrijven om met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid? Om deze vraag te beantwoorden heeft het ratingbureau EcoVadis wereldwijd meer dan 100.000 bedrijven onderzocht. Alleen de meest duurzame 1% van deze bedrijven krijgen van EcoVadis het hoogste Platinum certificaat. Jungheinrich heeft nu voor de tweede keer op rij deze hoogste score voor duurzaamheid gekregen en behoort daarmee volgens EcoVadis opnieuw tot de meest duurzame bedrijven ter wereld.

Dr. Lars Brzoska, voorzitter van het bestuur van Jungheinrich AG, legt uit:

“Jungheinrich creëert duurzame waarde – zoals blijkt uit de herhaalde Platinum onderscheiding van EcoVadis. Als familiebedrijf streven we ernaar om innovatieve producten en economisch succes te combineren met ecologische en sociale verantwoordelijkheid.”

EcoVadis prijst in het bijzonder de prestaties van Jungheinrich op het gebied van milieubescherming en beoordeelt de inzet van de onderneming op dit gebied als “uitstekend”. Jungheinrich streeft consequent naar klimaatneutraliteit en heeft zich duidelijk geëngageerd voor de klimaatdoelstelling van 1,5 graad in Parijs. Het gebruik van hernieuwbare energie, bijvoorbeeld door zelf zonne-energie op te wekken via fotovoltaïsche installaties, is ook opgenomen in de beoordeling van EcoVadis. Bovendien heeft Jungheinrich jaren geleden een eigen codex inzake arbeids- en mensenrechten ingevoerd, waaraan alle directe verkoopfilialen in 41 landen wereldwijd zich hebben verbonden. Om een duurzame inkoop te garanderen, evalueert Jungheinrich zijn leveranciers systematisch op het gebied van mensenrechten, milieu en naleving. Dit betreft momenteel meer dan 700 leveranciers, die meer dan 75% van het wereldwijde inkoopvolume van Jungheinrich vertegenwoordigen.

De huidige Platina beoordeling is de vierde topcertificering voor Jungheinrich door EcoVadis op rij. Jungheinrich kreeg in 2019 en 2020 goud en in 2021 voor het eerst platina. Het bedrijf blijft zich consequent inzetten voor duurzaamheid.

Als een van ’s werelds toonaangevende instellingen voor het beoordelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft EcoVadis wereldwijd meer dan 100.000 bedrijven beoordeeld. De methodologie is gebaseerd op internationale normen voor duurzaamheid en houdt rekening met meer dan 200 inkoopcategorieën en meer dan 175 landen. De beoordeling is gebaseerd op 21 indicatoren op de vier thematische gebieden milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This