Kärcher onthult 7 nieuwe warmwater hogedrukreinigers

Verschenen: 13 december 2023

4 jaar geleden ging Kärcher van start met de volledige herziening van zijn kernproduct, de hogedrukreiniger. Daarbij werden ook ideeën van klanten meegenomen, zoals ergonomische aanpassingen en een slanghaspel die de hogedrukslang automatisch naar binnen trekt. Vandaag pakt de reinigingsspecialist uit met maar liefst 7 nieuwe midden- en superklasse warmwater hogedrukreinigers, die uitblinken in ergonomie en gebruiksgemak.

 

Krachtige nieuwkomers voor professioneel gebruik

In het gamma warmwater hogedrukreinigers van Kärcher tellen we voortaan 4 productklassen: HDS 10/21-4 M, HDS 12/18-4 S, HDS 13/20-4 S en HDS 10/21-4 M Classic. De middenklasse-modellen zijn leverbaar met een werkdruk van maximaal 210 bar en een opvoervolume van maximaal 1000 l/u. Voor de superklasse kan men rekenen op een maximale druk van 200 bar en een opvoervolume van maximaal 1300 l/u. Al deze hogedrukreinigers zijn modulair opgebouwd. Hiervoor werd een platform ontwikkeld van waaruit de meeste varianten sneller worden geproduceerd en – indien nodig – ook beter worden gerepareerd. Interessant: de brander, het belangrijkste onderdeel van de hogedrukreinigers, is al decennialang nauwelijks veranderd – hij werd door Alfred Kärcher ontwikkeld en heeft nog steeds een quasi perfect rendement.

 

Classic Model blinkt uit in robuustheid
Het nieuwe Classic Model uit de middenklasse warmwater hogedrukreinigers richt zich op robuustheid voor zware operationele omstandigheden. Dit basismodel is eenvoudig te bedienen en te onderhouden, en biedt een piekdruk van 210 bar en een maximaal debiet van 1000 l/u. Het toestel is uitgerust met een klassiek hogedrukpistool en luchtbanden die bestand zijn tegen lekken. Het heeft een robuust buisvormig stalen frame, waardoor laden met een kraan perfect kan. Lange werkintervallen zijn mogelijk dankzij de brandstoftank van 30 liter. Alle Classic-machines behoren tot hetzelfde platform waarop de high-end HDS topklasse modellen zijn gebaseerd.

 

Midden- en superklasse met aandacht voor ergonomie

Met 6 varianten herziet Kärcher ook de productreeks van warmwater hogedrukreinigers van de midden- en superklasse. De apparaten zijn analoog opgebouwd, maar leveren per klasse aangepaste prestaties. Speciale aandacht ging uit naar ergonomie en eenvoud in gebruik, om gebruikers in de landbouw, de bouw of de transportwereld het werk zo makkelijk mogelijk te maken. Zo zijn de hogedrukreinigers – afhankelijk van de uitvoering – voorzien van een extra opbergvak of een automatische slanghaspel, waardoor de voorbereidingstijden tot wel 50 procent worden verkort. Verder zijn er ook nog beproefde onderdelen, zoals het EASY!Force-hogedrukpistool waarmee de vasthoudkracht bijna tot nul wordt gereduceerd en de regeling van het vermogen vlak bij de hendel via Servo Control.

 

Automatische slanghaspel

Een van de meest tijdrovende aspecten bij het gebruik van een hogedrukreiniger is de slang. De nieuwe automatische slanghaspel voor de HDS midden- en superklasse-apparaten brengt uitkomst: de 20 m lange hogedrukslang met teflonbekleding is robuust en waarborgt correct op- en afrollen, ook als dit schuin onder een hoek van maximaal 45° plaatsvindt. De ANTI!Twist-functie zorgt er bovendien voor dat de slang zich niet kan verdraaien.

 

Gebruiksvriendelijk en ergonomisch
Andere troeven inzake gebruiksgemak en ergonomie komen van het krachtenbesparend gebruik van het hogedrukpistool, de praktische opbergmogelijkheden voor spuitlans, netkabel, sproeiers en gereedschap, en de eenvoudige activering van de stoomtrap door een opening in de afdekking. Grote wielen, zwenkwielen, een trog en ergonomische handgrepen vergemakkelijken het manoeuvreren. Verder beschikken de hogedrukreinigers uit de superklasse van Kärcher over 2 reinigingsmiddeltanks (10 l/20 l) met nauwkeurige dosering en spoelfunctie en een ontkalkingstank.

Meer nieuws

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen is bekroond tot ‘Factory of the Future’. De prestigieuze onderscheiding is een erkenning van de indrukwekkende ontwikkeling van DAF’s cabine- en assenfabriek in het Belgische Westerlo. De hypermoderne en technologisch geavanceerde...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This