Kärcher pakt zwerfvuil aan op Wilrijkse World Cleanup Day 2023

Verschenen: 20 september 2023

World Cleanup Day is een jaarlijks initiatief waarbij miljoenen vrijwilligers, overheden en organisaties in 191 landen het globale afvalprobleem aanpakken en samen de wereld een stukje ‘schoner’ maken. In Wilrijk bleef het bovendien niet bij één enkele dag: zowel op 15 als op 16 september werd de strijd aangegaan met zwerfvuil. Ook Kärcher zette enthousiast zijn schouders onder dit initiatief, want duurzaamheid en verantwoordelijkheid liggen het familiebedrijf nauw aan het hart.

Geslaagde ploggingacties
Op 15 september organiseerde Handel & Industrie Werkt – een sterk netwerk van ondernemers in de regio Wilrijk, Aartselaar en Hoboken – in samenwerking met Kärcher nv een ploggingactie op het Wilrijkse bedrijventerrein en omstreken. HIW en Kärcher nodigden al hun leden/medewerkers uit om tijdens het wandelen of joggen 2610 kg zwerfvuil op te ruimen, niet toevallig de postcode van Wilrijk. Concreet namen die dag maar liefst 62 Kärcher-medewerkers deel aan deze afvalinzamelingscampagne.
Op 16 september zette ook District Wilrijk zijn schouders onder de World Cleanup-actie en werden de inwoners opgeroepen om lokaal zwerfvuil op te ruimen. Elke deelnemer die een zak inleverde, maakte kans op prijzen, zoals filmtickets of reinigingstoestellen van Kärcher. Alles samen werd er op twee dagen tijd maar liefst 3.290 kilogram vuil opgeruimd.

Renew to sustain
De deelname van Kärcher aan de World Cleanup Day 2023 past perfect in hun sustainability beleid en purpose statement: ‘Renew to sustain. Together we make a powerful impact towards a clean world’.
Dat de medewerkers van Kärcher België duurzaamheid ook echt hebben geïnternaliseerd, blijkt sterk uit hun vrijwillige deelname aan deze Cleanup Day. Kärcher is dan ook terecht trots op de vele medewerkers, die zich actief hebben ingezet voor een schonere toekomst en die ook dit jaar weer een schoolvoorbeeld waren van corporate vrijwilligerswerk.

Kärcher als ambassadeur voor duurzaamheid en teamspirit
Voor reinigingsspecialist Kärcher is het vanzelfsprekend om voluit te gaan voor reinheid op alle niveaus. Als partner van de vereniging ‘One Earth – One Ocean’ zet het bedrijf zich in voor plasticvrije zeeën. Kärcher streeft zelf ook hoge duurzaamheidsdoelen na en maakt het idee waar dat we de wereld dagelijks een beetje beter kunnen maken. Afvalscheiding, minimalisering van plastic afval, recycling van apparatuur, minder vliegreizen, overstappen op e-mobiliteit, efficiënt watergebruik in alle Kärcher-producten en een regelmatige nieuwsbrief over duurzaamheid met lifehacks – om maar een paar groene projecten op te noemen.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This