Kempisch Trainingscentre wordt Aktoo Safety Academy

Verschenen: 20 september 2023

Het Kempisch Trainingscentre, reeds lange tijd de onbetwiste autoriteit in veiligheidstrainingen voor professionele chauffeurs, maakt vanaf vandaag, dinsdag 19 september, een doorstart als Aktoo Safety Academy. “Dit opent de deur naar een gevarieerder aanbod van veiligheidsopleidingen voor onze klanten.”, aldus een fiere salesmanager Geert Bormans.

Met vijf robuuste opleidingsroutes, waaronder Code 95, Mobiele Arbeidsmiddelen, ADR, Veiligheid & Preventie en Learning & Development, positioneert de Aktoo Safety Academy zichzelf steeds meer als de alles-in-één partner voor bedrijven die hun veiligheidsinspanningen willen versterken.

Geert Bormans geeft inzicht in die evolutie: “In het verleden richtte het Kempisch Trainingscentre zich hoofdzakelijk op veiligheids- en rijvaardigheidstrainingen voor professionele chauffeurs. In de loop der tijd zagen we echter een groeiende vraag bij onze klanten naar aanvullende veiligheidsopleidingen. Met de Aktoo Safety Academy spelen we nu volledig in op deze behoeften en profileren we onszelf als een uitgebreid opleidingscentrum voor bedrijven, dat het complete scala aan veiligheidstrainingen biedt.”

Maatwerk als troef

Ondanks al deze veranderingen blijft de Aktoo Safety Academy een integraal onderdeel van de Groep Kempische Rijscholen. Hierdoor kan ze bogen op meer dan 55 jaar ervaring in klantenondersteuning en onderwijsexpertise. Met meer dan 20 vaste opleidingslocaties verspreid over heel het land, reikt de academie alle Belgische ondernemingen de hand.

De Aktoo Safety Academy gaat nog een stap verder door maatwerkopleidingen aan te bieden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven. Geert Bormans verduidelijkt: “We begrijpen dat sommige bedrijven zeer specifieke veiligheidseisen hebben, die niet kunnen worden vervuld in een standaard lesomgeving. In dergelijke gevallen ontwikkelen we op maat gemaakte opleidingscurricula, gebaseerd op de specifieke wensen en eisen van het bedrijf, en sturen we onze docenten ter plaatse om medewerkers op te leiden.”

 

Menselijkheid als sleutel

Veiligheid is een menselijke aangelegenheid waarbij transparante communicatie cruciaal is. Deze filosofie is verankerd in de kernwaarden van de Aktoo Safety Academy. Het draait niet om loze woorden, maar om concrete acties, benadrukt Bormans: “We hechten groot belang aan familiewaarden en benaderen elk klanttraject met een persoonlijke aanpak. Via diepgaande gesprekken onderzoeken we de specifieke uitdagingen van elk bedrijf. Op basis daarvan ontwikkelen we een gedetailleerd leerplan, dat kan variëren van standaard- tot maatwerkopleidingen. Gedurende het hele proces staan we garant voor ondersteuning, van onze belofte om binnen 24 uur te reageren tot administratieve assistentie bij subsidies, certificeringen en rijbewijzen.”

Voor meer informatie over het volledige opleidingsaanbod en de mogelijkheden van de Aktoo Safety Academy, kunt u terecht op www.aktoo.be.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This