Kilometerheffing voor vrachtwagens: wat er verandert op 1 januari 2020

Verschenen: 7 november 2019

Op 1 januari 2020 worden in België twee wijzigingen doorgevoerd in de kilometerheffing voor vrachtwagens met een maximaal toegelaten massa (MTM) van meer dan 3,5 ton en opleggertrekkende voertuigen van categorie N1 met carrosseriecode BC.

In Wallonië worden de tarieven geïndexeerd en wordt er 22 kilometer toegevoegd aan het betalende wegennet van de kilometerheffing met ingang van 1 januari 2020. Het betreft korte bijkomende trajecten op de N224, de N246, de N5g, en de N610.

Ook zijn de nieuwe tarieven gekend die Wallonië zal invoeren vanaf 1 januari 2020, na indexering van de bestaande tarieven.

Vlaanderen en Brussel hadden hun tarieven al aangepast aan de index op 1 juli 2019.

Meer nieuws

MAN breidt eTruck-portfolio gevoelig uit voor IFAT- beurs

MAN breidt eTruck-portfolio gevoelig uit voor IFAT- beurs

• eTruck-portfolio van MAN groeit uit van drie vaste combinaties tot meer dan een miljoen mogelijke varianten • Nieuwe MAN eTGX en eTGS zijn flexibel configureerbaar met verschillende wielbases, cabines, motorvermogens, batterijcombinaties en sectorspecifieke...

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This