Koen Appels nieuwe Director Services Scania Benelux

Verschenen: 14 november 2018

Recent startte Koen Appels (50) bij Scania Benelux in de functie van Director Services. In deze functie is hij bij Scania Belgium, Scania Nederland en Scania Luxembourg verantwoordelijk voor alle diensten en parts die via het uitgebreide Scania dealernetwerk aan de klanten wordt aangeboden. Voorheen was hij Director Sales in België en Luxemburg. Als Director Services volgt hij Carl Pattyn op die bij Scania Commercial Operations Zweden de nieuwe functie van Head of Dealer Performance heeft aanvaard.

Koen Appels geeft aan dat, in zijn ervaring, de grens tussen services en sales heel dun is geworden: “Je merkt de laatste jaren meer en meer dat sales en services sterk geconnecteerd zijn. Dat besef heeft mijn beslissing om deze job te aanvaarden ook makkelijker gemaakt. Zo’n 23 jaar geleden, toen ik bij Scania startte, waren de verkoop van trucks en de ‘na-verkoop’ twee gescheiden kanalen. Thans vloeien deze naadloos in elkaar over en praten we al jaren niet meer over ‘na-verkoop’. Onze klanten zien de aanschaf van een voertuig en de bijbehorende services als één geheel. Zeker met ons huidige brede programma connected services kunnen wij onze klanten optimaal bedienen. Onze services staan al jaren garant voor de laagste operationele kosten en de hoogste uptime. Ik zie ernaar uit om, samen met mijn team, deze ingeslagen weg verder uit te bouwen.”

Koen Appels startte in 1995 bij Universal Auto. Nadat Scania Belgium in 2005 deze zelfstandige dealer overnam werd hij bij Scania Finance verantwoordelijk voor Business Development. In 2011 werd hij regiodirecteur voor Scania Vlaanderen en in 2013 maakte hij de overstap naar de functie van Director Sales Belux.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This