Kögel toont op de transport logistic een nieuwe variant van de Kögel Trucker Trailer

Verschenen: 6 juni 2019

Kögel toont op de transport logistic 2019 in het atrium bij ingang Oost de Kögel Trucker Trailer (KTT) in een nieuwe variant. De KTT is het resultaat van een door Kögel op de Truck Grand Prix, op het truckerfestival Wolfsmeile en op servicestations uitgevoerde opiniepeiling onder beroepschauffeurs over het onderwerp “de perfecte trailer voor truckers”. De ontwikkelingsafdeling van Kögel controleerde alle voorstellen op haalbaarheid en integreerde ze vervolgens in het concept van de KTT. Een eerste variant heeft Kögel gepresenteerd op de IAA Nutzfahrzeuge (IAA Bedrijfsvoertuigen). De KTT op de transport logistic 2019 zal uitgerust zijn met het Kögel FastSlider systeem voor snelle opening en sluiting van het zeil. Hiermee speelt Kögel in op de eisen van chauffeurs voor kortere laadtijden en biedt het hun een snellere, eenvoudigere en veiligere bediening tijdens het laden en lossen. Vele andere optionele handigheden completeren de aan de eisen van chauffeurs aangepaste oplegger.

Het uitgangspunt van de KTT wordt gevormd door het voor lading en gewicht geoptimaliseerde chassis en de opbouw van de Kögel Lightplus van de NOVUM generatie. De KTT is op verzoek van de ondervraagde professionals voorzien van veelzijdige individuele kenmerken: om zoveel mogelijk nuttig laadvermogen te bieden, is de Light oplegger uitgerust met lichtgewicht componenten zoals aluminium velgen en aluminium luchtketels.
Natuurlijk biedt ook de KTT de bekende voordelen van de NOVUM generatie. Daartoe behoren onder andere de nieuwe lucht- en lichtconsole aan het kopschot, die de krachten via de langsligger naar het chassis afvoert, het nieuwe buitenframeprofiel, dat de bereikbaarheid van de Vario-Fix sjorpunten sterk verbetert, en de variabele plankenhouders van de schuif- en hoekrongen. Ook het onderwerp “as” ligt de beroepschauffeurs na aan het hart. Om deze reden zijn op de KTT met de Kögel KTA trailerassen onderhoudsvriendelijke, spoorvaste en betrouwbare assen gemonteerd, die perfect op de trailer afgestemd zijn. De unieke “dubbele vering” van de KTA, bestaande uit een zacht rubberen lager en een zwenkarm van verenstaal, verbetert niet alleen de rijeigenschappen van de oplegger maar zorgt ook voor verminderde slijtage. Op de eerste en derde as is bovendien een aslift gemonteerd, die de dynamische wielbasisregeling perfect aanvult.

Sneller laden en lossen en optimale ladingzekering
Een ander belangrijk onderwerp van de ondervraagden was het laden en lossen en de ladingzekering. Voor het snel en eenvoudig openen en sluiten van het zeil wordt een Kögel FastSlider schuifzeilsysteem gebruikt. Dit systeem voor snelle opening en sluiting van het zeil is met minirongen verstevigd en voldoet zo aan de eisen aan de opbouwsterkte volgens DIN EN 12642 Code XL. Het bestaat aan de voorkant uit een snelsluiting waarmee het zeil binnen enkele seconden kan worden geopend en gesloten, en aan de achterkant bestaat het uit de in de praktijk bewezen Kögel zeilstang en ratel. Het Kögel FastSlider systeem beschikt bovendien over een Kögel Strong & Go integraal dakzeil. Voor een eenvoudige en snelle zekering van het schuifdak in geopende toestand is de KTT uitgerust met de nieuwe Kögel EasyFix stopper. De Kögel EasyFix stopper houdt het schuifdak niet alleen veilig in positie, maar maakt het tevens mogelijk om het na het laadproces eenvoudig te sluiten zonder de vergrendeling weer te moeten opheffen. Dit systeem verhoogt de efficiëntie en veiligheid bij het laad- en losproces. Voor de optimale ladingzekering met krachtsluiting staan in het geperforeerde stalen Vario-Fix buitenframe 24 paar sjorogen met 2.500 kilogram trekkracht per oog ter beschikking. Voor een comfortabele ladingzekering beschikt de KTT over een systeem voor deelladingzekering. Hiervoor zijn in de vloer en aan het dak over de gehele lengte rails aangebracht. Twee verticale balken die in de bovenste rail geleid zijn, kunnen op de gewenste positie worden vergrendeld en met drie horizontale laadbalken wordt de lading dwars gezekerd. Het systeem is ontworpen voor ladingzekering tegen de rijrichting in bij volle belading met 27.000 kilogram.

Verdere individuele kenmerken van de KTT
Als add-on is de KTT uitgerust volgens de Daimler richtlijn 9.5. Daartoe behoren onder andere een palletaanslag en een versterking van het kopschot. De KTT is ook uitgerust met een de-icing-systeem. Deze lange, opblaasbare luchtslang is onder het dakzeil gemonteerd. In opgeblazen toestand drukt deze slang de huif omhoog tot een enigszins “spits” dak om comfortabel en eenvoudig water, sneeuw en ijs te verwijderen die zich op het dak hebben verzameld. Chauffeurs voldoen daarmee aan hun verplichting om vóór aanvang van ritten water en ijs op het dak van de huifopbouw te verwijderen om ernstige ongelukken door vallende stukken ijs te voorkomen.
Ter verhoging van de verkeersveiligheid en ter vermijding van ongelukken met afslaande combinaties in bochten is de lichtgewicht trailer voorzien van knipperende zijmarkeringslichten. Op de KTT is het Kögel LUXIMA meerkamer-LED-achterlicht met geïntegreerde achteruitrijbeveiliging te zien dat tijdens de internationale brancheawards “Trailer Innovation 2017” de derde plaats in de wacht sleepte. De sensoren voor de achteruitrijbeveiliging en het aandokhulpsysteem zijn daarbij ruimtebesparend geïntegreerd in de Kögel LUXIMA meerkamer-LED-achterlichten en de kentekenhouder. Extra ruimte aan de achterkant van het voertuig voor sensoren is niet meer nodig. Tot de verdere individuele kenmerken behoren een paar Kögel LUXIMA LED-achteruitrijlampen aan de achterkant, een Kögel LUXIMA LED-werklamp als interieurverlichting binnen op het achterwandportaal gemonteerd, een systeem voor weergave van de remvoeringslijtage, een bandenspanningsbewakingssysteem, rubberen stootbuffers, een over de breedte lopend rubberen deltaprofiel, twee grote gereedschapskisten, wielmoerbeschermkappen, een systeem voor bewaking en regeling van de EBS-gegevens via app en nog veel meer.

Kögel Telematics
De KTT is ook uitgerust met Kögel Telematics. Dankzij het telematicapakket BasicTrailer, dat de services PosControl, TrailerControl en EBSControl combineert, verzendt de Kögel telematicamodule voor trailers gegevens zoals de positie in realtime, de koppelingsstatus en de EBS-gegevens naar het Kögel Telematics webportaal. Alle geregistreerde gegevens kunnen dankzij de Kögel Telematics Connectivity database niet alleen worden weergegeven in het Kögel Telematics webportaal en andere wagenparkbeheersystemen maar ook in realtime worden geïmporteerd in bestaande processen en in de meest uiteenlopende softwaresystemen.

KTL-coating: duurzame bescherming tegen corrosie
Bij de KTT is het volledige voertuigchassis door de Nano-Ceramic technologie plus KTL-coating met daaroverheen UV-lakwerk duurzaam beschermd tegen corrosie.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This