KRONE stelt de Container Chassis Box Liner tentoon op de Transport Compleet in Hardenberg

Verschenen: 8 maart 2018

Het gelijk aan de achterzijde van voertuig plaatsen van 20′ containers is in het containertransport een must. Daarvoor levert Krone het multifunctionele chassis Box Liner SDC27 eLTU70 met korte achterzijde. Het multifunctionele chassis is eenvoudig te bedienen en is geschikt voor 20′ tot 45′ containers. Het heeft een middentelescoop uitschuifsysteem, een uitschuifbare achterzijde en als optie een uitschuifbare voorzijde voor 45′ containers. Krone gebruikt hoogwaardig staal; zo weegt het basisvoertuig slechts 4.600 kilogram. De lastverdeling is bij het transport van 20′ containers met een zeer korte achterkant duidelijk beter dan bij vergelijkbare voertuigen.

In het combiverkeer wordt een 20′ container met 28 ton totaalgewicht vlak tegen de achterzijde met het multifunctionele chassis van Krone gereden met circa 6 ton koppelingsdruk. Dit extra aan koppelingsdruk is ook extra nuttige laadvermogen: bijna een ton meer dan bij vergelijkbare chassis.

De gewichtsbesparing ligt bij de nieuwe compacte achterzijde. De onderrijbescherming van het chassis is van hoogwaardig staal en is in de langsrichting 40 mm dik. De 20′ container is nu duidelijk verder naar voren gepositioneerd en het zwaartepunt ligt dichter bij de kingpin.

Meer nieuws

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This