Kwalitatieve parkings voor vrachtwagens

Verschenen: 27 maart 2024

Op voorstel van Transport and Logistics Belgium, het overkoepelend orgaan van de transportfederaties Febetra, TLV en UPTR, vragen de sociale partners uit het Paritair Comité 140.03 het volgende.

Vertrekkende vanuit de vaststelling dat er niet alleen veel te weinig kwalitatieve parkings voor vrachtwagens beschikbaar zijn, maar dat het daarenboven vaak erg gesteld is met de sanitaire voorzieningen, roepen de sociale partners de bevoegde instanties, waaronder de federale minister van Economie en Werk, de federale minister van Sociale zaken en Volksgezondheid, alsook de regionale ministers van Mobiliteit, op om dringend actie te ondernemen.

De wetgever eist dat vrachtwagenchauffeurs hun rij- en rusttijden scrupuleus naleven. De randvoorwaarden om aan die terechte eis te kunnen voldoen, met name voldoende parkings waar vrachtwagenchauffeurs hun wettelijk verplichte pauzes en rustperiodes in alle veiligheid en met het nodige comfort kunnen nemen, moeten dan wel voorhanden zijn.

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This