LA Metro : eregast op de beurs Transports Publics 2018

Verschenen: 18 april 2018

Transports Publics, de Europese vakbeurs voor mobiliteit, ontvangt de stad Los Angeles en zijn vervoersnetwerk LA Metro als eregast op zijn volgende editie, die plaatsvindt van 12 tot 14 juni in Paris Expo Porte de Versailles. Phillip A. Washington, algemeen directeur van LA Metro, wordt verwacht in Parijs. Als ambitieus netwerk en als promotor en ontwikkelaar van grootschalige mobiliteits- en infrastructuurprojecten, biedt LA Metro antwoorden aan alle professionelen uit de sector.

Een uitzonderlijk netwerk

Los Angeles was jarenlang de automobielstad bij uitstek. Haar vervoersnetwerk heeft zich echter kunnen aanpassen aan de specifieke kenmerken van haar grondgebied: het bedient met succes de dichtstbevolkte provincie van de Verenigde Staten (10,1 miljoen inwoners) op meer dan 10.500 km2, met andere woorden 10 keer de oppervlakte van de stad New York. LA Metro kan voortaan bogen op de ontwikkeling van het meest gebruikte tweede busnetwerk van de Verenigde Staten, dat het bedrijf beheert naast het spoorwegnet van ongeveer 170 km.

Ongekende ontwikkelingsprojecten

In 2016 stemden de inwoners voor “Mesure M”. Deze maatregel acteert de lancering van 40 grote werven voor de 40 komende jaren. Het doel: een diepgaande modernisering van het lokale vervoer. Het gaat om de grootste infrastructuurwerf in de Verenigde Staten, goed voor een geschatte 120 miljard dollar. Vanuit het perspectief van de organisatie van de Olympische en Paralympische Zomerspelen van 2028 heeft het netwerk 28 prioritaire projecten gedefinieerd om de supporters van over de hele wereld te kunnen onthalen en vervoeren. De getuigenis van LA Metro over het beheer van deze belangrijke ontwikkelingsprojecten wordt bijzonder interessant, zeker nu Frankrijk werd gekozen als gastland voor de Olympische en Paralympische Zomerspelen in 2024 en de bouw van de Grand Paris Express lanceert.

Meer nieuws

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This