Lager verbruik en meer kilometers met nieuwe generatie vrachtwagenband Apollo Tyres

Verschenen: 4 oktober 2023

Apollo Tyres heeft de tweede generatie van de EnduRace RA 2 vrachtwagenband voor regionaal transport geïntroduceerd, met een nieuw profielontwerp en opgewaardeerde materialen voor verbeterde grip en wegligging, een lagere rolweerstand en een verbeterde duurzaamheid. De band is verkrijgbaar in de maat 315/70 voor 22,5 inch velgen en is volledig opnieuw ontworpen om gemiddeld 5%* langer mee te gaan.  

  • Nieuwe profielontwerp en compound bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van de vorige generatie, waaronder 10% minder rolweerstand en 5% langere levensduur
  • ‘Invisible Groove Technology’ biedt superieure grip gedurende de gehele levensduur van de band
  • De tractie met 10% verbeterd; rolgeluid met 1 dB verminderd
  • Gecertificeerd voor gebruik op sneeuw met ’three peak mountain snowflake’ markering
  • Tweede generatie band ontworpen en geproduceerd in Europa

 

De EnduRace RA 2 is ontwikkeld en geproduceerd in Europa en heeft een compact nieuw profielontwerp met een breder contactvlak dan zijn voorganger. De herziene rubbersamenstelling heeft verbeterde slijtage-eigenschappen, terwijl de gewijzigde hielconstructie en het gebruik van materiaal dat constant presteert in dat deel van de band dat zwaar wordt belast, bescherming bieden tegen vervorming onder belasting.

Vergeleken met de eerste generatie RA-banden van het bedrijf, levert de nieuwe EnduRace RA 2 een 10% reductie in rolweerstand* en gemiddeld 1dB lager weggeluid, terwijl de band ook een 10% verbetering in tractie biedt.

De EnduRace RA 2 is het nieuwste product dat is voorzien van Apollo Tyres’ ‘Invisible Groove Technology’, een innovatief groefpatroon met ‘Multi-Edge’ schouderblokken dat zorgt voor verbeterde grip, tractie en duurzaamheid gedurende de levensduur van de band. Het zorgt ook voor superieure handling op uitdagende ondergronden, zoals sneeuw. De geschiktheid van de band voor extreme weersomstandigheden is gecertificeerd met het ’three-peak mountain snowflake’-keurmerk.

John Nikhil Joy, Cluster Director Europe – Truck & Bus Tyres bij Apollo Tyres: “We lanceerden de eerste generatie van de EnduRace RA in 2021; sindsdien is de populariteit van de band toegenomen onder transporteurs van middellange en lange afstanden in heel Europa. Ondertussen hebben we onze investeringen in R&D van vrachtwagenbanden opgevoerd, waarbij we ons hebben laten leiden door directe feedback van onze klanten. Dit heeft ons in staat gesteld om de introductie van innovaties in design en materialen te versnellen – het resultaat is een nieuwe RA-band die zich onderscheidt in een zeer competitief segment.”

De nieuwe EnduRace RA 2 wordt later deze maand gelanceerd.

Hier vindt u de officiële video van de productlancering: https://youtu.be/RQXAlibUX84

* Gegevens gebaseerd op interne tests en in vergelijking met de EnduRace RA in de ontwikkelingsmaat 315/70 R22.5

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This