Laiterie des Ardennes kiest voor IVECO S-WAY en LNG.

Verschenen: 3 september 2020

LAITERIE DES ARDENNES is een Belgische coöperatie die gevestigd is in Libramont. LDA-COOP is sinds januari 2010 actief, met 2.000 coöperaties/producenten en aanwezig op het hele Belgische grondgebied, en valoriseert via haar dochtermaatschappij SOLAREC alle opgehaalde melk van haar leden. Zij biedt haar leden vele diensten aan, zoals technisch advies over landbouwbedrijven of de levering van landbouwproducten.

In het hart van Europa, in de Belgische Ardennen, verwerkt de naamloze vennootschap SOLAREC N.V., een dochteronderneming van de coöperatie LAITERIE DES ARDENNES, jaarlijks 1,35 miljard liter melk. De melkproducenten zijn indirect eigenaar van het bedrijf.

LDA TRANSPORTS is de logistieke dochteronderneming van LAITERIE DES ARDENNES. Zij is belast met de uitvoering van de melkophaling en het vervoer van de melk van de boerderij naar de verwerkende bedrijven. Het heeft een vloot van 17 inzamelwagens (+ opleggers), 46 opleggers, 6 inzamel-opleggers en 18 trekker-vrachtwagens.

La LAITERIE DES ARDENNES heeft ervoor gekozen zich te richten op duurzame ontwikkeling door gebruik te maken van voertuigen op LNG, met name om de uitstoot ervan te verminderen. De meer dan 20 jaar ervaring van IVECO op het gebied van gasmotoren en de goede dienstverlening van TH Group hebben ook een rol gespeeld in deze beslissing. Er is al een IVECO S-WAY 480CV truck geleverd en LDA heeft ook 8 IVECO S-WAY LNG 460CV trekkers en 2 IVECO S-WAY bakwagens besteld.

TH Groep is een internationale autodistributeur en retailer, aanwezig in 10 Europese landen: België, Frankrijk, Nederland, Bulgarije, Luxemburg, Polen, Roemenië, Moldavië, Rusland en Wit-Rusland. De activiteiten van de groep zijn gebaseerd op vier pijlers: TH Trucks, TH Parts, TH Turbo’s en TH Lease.

IVECO en TH Groep willen Laiterie des Ardennes bedanken voor het vertrouwen in IVECO.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This