Laiterie des Ardennes kiest voor IVECO S-WAY en LNG.

Verschenen: 3 september 2020

LAITERIE DES ARDENNES is een Belgische coöperatie die gevestigd is in Libramont. LDA-COOP is sinds januari 2010 actief, met 2.000 coöperaties/producenten en aanwezig op het hele Belgische grondgebied, en valoriseert via haar dochtermaatschappij SOLAREC alle opgehaalde melk van haar leden. Zij biedt haar leden vele diensten aan, zoals technisch advies over landbouwbedrijven of de levering van landbouwproducten.

In het hart van Europa, in de Belgische Ardennen, verwerkt de naamloze vennootschap SOLAREC N.V., een dochteronderneming van de coöperatie LAITERIE DES ARDENNES, jaarlijks 1,35 miljard liter melk. De melkproducenten zijn indirect eigenaar van het bedrijf.

LDA TRANSPORTS is de logistieke dochteronderneming van LAITERIE DES ARDENNES. Zij is belast met de uitvoering van de melkophaling en het vervoer van de melk van de boerderij naar de verwerkende bedrijven. Het heeft een vloot van 17 inzamelwagens (+ opleggers), 46 opleggers, 6 inzamel-opleggers en 18 trekker-vrachtwagens.

La LAITERIE DES ARDENNES heeft ervoor gekozen zich te richten op duurzame ontwikkeling door gebruik te maken van voertuigen op LNG, met name om de uitstoot ervan te verminderen. De meer dan 20 jaar ervaring van IVECO op het gebied van gasmotoren en de goede dienstverlening van TH Group hebben ook een rol gespeeld in deze beslissing. Er is al een IVECO S-WAY 480CV truck geleverd en LDA heeft ook 8 IVECO S-WAY LNG 460CV trekkers en 2 IVECO S-WAY bakwagens besteld.

TH Groep is een internationale autodistributeur en retailer, aanwezig in 10 Europese landen: België, Frankrijk, Nederland, Bulgarije, Luxemburg, Polen, Roemenië, Moldavië, Rusland en Wit-Rusland. De activiteiten van de groep zijn gebaseerd op vier pijlers: TH Trucks, TH Parts, TH Turbo’s en TH Lease.

IVECO en TH Groep willen Laiterie des Ardennes bedanken voor het vertrouwen in IVECO.

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This