Laiterie des Ardennes kiest voor IVECO S-WAY en LNG.

Verschenen: 3 september 2020

LAITERIE DES ARDENNES is een Belgische coöperatie die gevestigd is in Libramont. LDA-COOP is sinds januari 2010 actief, met 2.000 coöperaties/producenten en aanwezig op het hele Belgische grondgebied, en valoriseert via haar dochtermaatschappij SOLAREC alle opgehaalde melk van haar leden. Zij biedt haar leden vele diensten aan, zoals technisch advies over landbouwbedrijven of de levering van landbouwproducten.

In het hart van Europa, in de Belgische Ardennen, verwerkt de naamloze vennootschap SOLAREC N.V., een dochteronderneming van de coöperatie LAITERIE DES ARDENNES, jaarlijks 1,35 miljard liter melk. De melkproducenten zijn indirect eigenaar van het bedrijf.

LDA TRANSPORTS is de logistieke dochteronderneming van LAITERIE DES ARDENNES. Zij is belast met de uitvoering van de melkophaling en het vervoer van de melk van de boerderij naar de verwerkende bedrijven. Het heeft een vloot van 17 inzamelwagens (+ opleggers), 46 opleggers, 6 inzamel-opleggers en 18 trekker-vrachtwagens.

La LAITERIE DES ARDENNES heeft ervoor gekozen zich te richten op duurzame ontwikkeling door gebruik te maken van voertuigen op LNG, met name om de uitstoot ervan te verminderen. De meer dan 20 jaar ervaring van IVECO op het gebied van gasmotoren en de goede dienstverlening van TH Group hebben ook een rol gespeeld in deze beslissing. Er is al een IVECO S-WAY 480CV truck geleverd en LDA heeft ook 8 IVECO S-WAY LNG 460CV trekkers en 2 IVECO S-WAY bakwagens besteld.

TH Groep is een internationale autodistributeur en retailer, aanwezig in 10 Europese landen: België, Frankrijk, Nederland, Bulgarije, Luxemburg, Polen, Roemenië, Moldavië, Rusland en Wit-Rusland. De activiteiten van de groep zijn gebaseerd op vier pijlers: TH Trucks, TH Parts, TH Turbo’s en TH Lease.

IVECO en TH Groep willen Laiterie des Ardennes bedanken voor het vertrouwen in IVECO.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This