Lambrecht Banden neemt Banden de Condé over

Verschenen: 19 maart 2019

Vierde poot binnen Q Team zorgt voor sterk netwerk in heel België

De overname van Banden de Condé past binnen de strategie van Lambrecht Banden, een van de sterkhouders binnen Q Team, om in heel België een sterk netwerk van bandenexperts te kunnen aanbieden voor de particuliere consument en voor de B2B-markt. Voor Banden de Condé is dit ook goed nieuws: in een evoluerende markt wordt de dienstverlening samen met een sterke partner verdergezet.

“We willen blijven groeien, en daarom zochten we een sterke partner om de blinde vlek in ons netwerk – de as Limburg – Antwerpen – aan te vullen. Banden de Condé is in die regio marktleider. Die strategische complementariteit en hun grote expertise voegen we nu aan ons netwerk toe”, zegt Frank Lambrecht, Afgevaardigd Bestuurder van Lambrecht Banden. Door de overname groeit Q Team nu van ruim 90, tot een netwerk met meer dan 100 servicecenters, met een sterke aanwezigheid in alle regio’s van het land.

De bandenmarkt is voortdurend in evolutie. Steeds meer spelers kiezen voor consolidatie. Bovendien kiezen bedrijven vaker voor spelers die een nationale oplossing kunnen bieden, in plaats van de traditionele lokale partner.

“We zijn op een scharniermoment gekomen waarop we ons de vraag stelden hoe het met Banden de Condé verder moest. Zelfstandig verdergaan met alle risico’s van dien, of kiezen om op te gaan in een groter en sterker geheel. Die keuze was snel gemaakt, zowel met de bedrijfsvoering als onze medewerkers in het achterhoofd. De overname door Lambrecht Banden is in de huidige marktcontext de enige logische stap”, zegt Frank Van Parijs, Bestuurder bij Groep de Condé.

Banden Lambrecht neemt de retailactiviteiten van Banden de Condé met de 12 bijhorende filialen, de bandenvernieuwingsfabriek LBB (Limburgs Bandag Bedrijf) en de bandengroothandel DECOBA over. In totaal werken hier ruim 140 personen. “De namen van de verschillende entiteiten blijven behouden: de markt kent deze als sterke en betrouwbare partners. Dat zorgt ook voor rust en vertrouwen bij klanten, leveranciers én de medewerkers”, zegt Frank Lambrecht. “In de komende weken en maanden bekijken we samen hoe we alles zo goed mogelijk kunnen inpassen, hoe er best wordt samengewerkt en welke synergieën mogelijk zijn. Het belangrijkste is echter om de continuïteit van de activiteiten te verzekeren.” Na de overname zal dan ook geïnvesteerd worden in de uniformisering van de verschillende filialen.

De formele overdracht is gepland om uiterlijk op 1 juni 2019 te gebeuren.

De internationale tak van Groep de Condé, EBTS Pro Assist met 8 internationale vestigingen, wordt niet overgenomen. De hoofdzetel blijft gevestigd in Hasselt. Hier werken ruim 120 personen.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This