Lambrecht Banden neemt Banden de Condé over

Verschenen: 19 maart 2019

Vierde poot binnen Q Team zorgt voor sterk netwerk in heel België

De overname van Banden de Condé past binnen de strategie van Lambrecht Banden, een van de sterkhouders binnen Q Team, om in heel België een sterk netwerk van bandenexperts te kunnen aanbieden voor de particuliere consument en voor de B2B-markt. Voor Banden de Condé is dit ook goed nieuws: in een evoluerende markt wordt de dienstverlening samen met een sterke partner verdergezet.

“We willen blijven groeien, en daarom zochten we een sterke partner om de blinde vlek in ons netwerk – de as Limburg – Antwerpen – aan te vullen. Banden de Condé is in die regio marktleider. Die strategische complementariteit en hun grote expertise voegen we nu aan ons netwerk toe”, zegt Frank Lambrecht, Afgevaardigd Bestuurder van Lambrecht Banden. Door de overname groeit Q Team nu van ruim 90, tot een netwerk met meer dan 100 servicecenters, met een sterke aanwezigheid in alle regio’s van het land.

De bandenmarkt is voortdurend in evolutie. Steeds meer spelers kiezen voor consolidatie. Bovendien kiezen bedrijven vaker voor spelers die een nationale oplossing kunnen bieden, in plaats van de traditionele lokale partner.

“We zijn op een scharniermoment gekomen waarop we ons de vraag stelden hoe het met Banden de Condé verder moest. Zelfstandig verdergaan met alle risico’s van dien, of kiezen om op te gaan in een groter en sterker geheel. Die keuze was snel gemaakt, zowel met de bedrijfsvoering als onze medewerkers in het achterhoofd. De overname door Lambrecht Banden is in de huidige marktcontext de enige logische stap”, zegt Frank Van Parijs, Bestuurder bij Groep de Condé.

Banden Lambrecht neemt de retailactiviteiten van Banden de Condé met de 12 bijhorende filialen, de bandenvernieuwingsfabriek LBB (Limburgs Bandag Bedrijf) en de bandengroothandel DECOBA over. In totaal werken hier ruim 140 personen. “De namen van de verschillende entiteiten blijven behouden: de markt kent deze als sterke en betrouwbare partners. Dat zorgt ook voor rust en vertrouwen bij klanten, leveranciers én de medewerkers”, zegt Frank Lambrecht. “In de komende weken en maanden bekijken we samen hoe we alles zo goed mogelijk kunnen inpassen, hoe er best wordt samengewerkt en welke synergieën mogelijk zijn. Het belangrijkste is echter om de continuïteit van de activiteiten te verzekeren.” Na de overname zal dan ook geïnvesteerd worden in de uniformisering van de verschillende filialen.

De formele overdracht is gepland om uiterlijk op 1 juni 2019 te gebeuren.

De internationale tak van Groep de Condé, EBTS Pro Assist met 8 internationale vestigingen, wordt niet overgenomen. De hoofdzetel blijft gevestigd in Hasselt. Hier werken ruim 120 personen.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This