Leyland bouwt 10.000e DAF truck met opbouw af-fabriek

Verschenen: 6 maart 2020

Bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië kwam de 10.000e DAF truck met ‘PACCAR body’ van de speciaal daarvoor ontwikkelde productielijn. Het is een belangrijke mijlpaal voor Leyland’s eigen opbouwprogramma, dat het ontwerpen, fabriceren en installeren van gesloten opbouwen omvat, inclusief de aerodynamische Aerobody.

Het programma van PACCAR-opbouwen is uniek in de truckindustrie en beschikbaar voor de DAF LF en DAF CF met een 4×2 bakwagenchassis. Al sinds de introductie van het programma in 2007 maken vooraanstaande klanten zoals het Britse Royal Mail gebruik van deze mogelijkheid.

Binnen het speciale programma zijn gesloten opbouwen en opbouwen met schuifzeil beschikbaar met een ruime keuze uit lengtes, hoogtes en breedtes, laadkleppen en bijvoorbeeld ook verlichting. Daardoor kan DAF altijd aan klantspecifieke wensen voldoen. Zelfs het voorzien van de juiste kleurcombinaties en bestickering behoort tot de mogelijkheden die af fabriek geboden worden.

De Britse transporteur Hallam Express uit Sheffield heeft het 10.000e voertuig in ontvangst genomen – een 12 tons DAF LF 180 met schuifzeilopbouw. “We zijn erg blij dat het mogelijk is om via onze DAF-dealer een compleet voertuig samen te stellen en aan te schaffen”, stelde David Simpson, Managing Director van Hallam Express. “Deze af-fabriek oplossing garandeert een uitstekende kwaliteit en verkort de doorlooptijd bij de bestelling van het complete voertuig aanzienlijk. Het is een echte one-stop-shop service.”

Fotobijschrift
Managing Director David Simpson van Hallam Express (links) ontvangt de sleutels van zijn nieuwe truck met de 10,000e PACCAR body uit handen van Brennan Gourdie, Managing Director van Leyland Trucks (rechts).

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This