Liefkenshoektunnel breidt maandelijks onderhoud deze maand uit met uitzonderlijke werken

Verschenen: 12 april 2024

Van 15 t.e.m. 25 april nachtelijke hinder wegens uitbreiding brandbeveiliging

 

De onderhoudswerken aan de Liefkenshoektunnel zijn inmiddels vaste kost, maar in april wordt er extra gewerkt aan de veiligheid van de tunnel. Meer bepaald de brandveiligheid. Hierdoor zal er van maandagavond 15 tot en met donderdagochtend 25 april meer hinder zijn voor het verkeer dan gewoonlijk. “Aangezien het voor hun eigen veiligheid is, hopen we op begrip van de tunnelgebruikers”, klinkt het bij nv Tunnel Liefkenshoek.

De nachtelijke onderhoudswerken, die normaal gezien altijd volgens hetzelfde schema verlopen, gaan er in de maand april iets anders uitzien. Zo wordt de tunnel niet op donderdag maar op maandag al deels afgesloten, dit vanwege de uitvoering van bijkomende werken die de brandveiligheid verhogen. Een belangrijke ingreep dus, die helaas wel wat impact zal hebben op de verkeersdoorstroming via de toltunnel. “We verzoeken passanten om hun reisweg gedurende deze korte periode aan te passen, zodat we er alles aan kunnen doen hun veiligheid in de toekomst nog verder te garanderen.”

Omleiding voorzien

De extra werken komen bovenop de vaste onderhoudscampagne. Uiteraard is er gedurende de onderhouds- én brandveiligheidswerken steeds een omleiding voorzien. Volg ter plaatse de aanwijzingen om veilig en vlot je bestemming te bereiken tijdens deze tiendaagse ingreep. Van 15 t.e.m. 18 april wordt de tunnel telkens van 21 u. tot 5 u. afgesloten in de richting Gent, de dagen daarna is dat op dezelfde tijdstippen van toepassing maar dan in de richting Nederland.

Meer informatie omtrent de periodieke afsluitingen, extra werken en bijhorende omleidingen is ook altijd beschikbaar op onze website www.liefkenshoektunnel.be/werken.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This