Logistics Capital Partners bouwt haar eerste Belgische magazijn in Nijvel

Verschenen: 9 juli 2020

Logistics Capital Partners (LCP) behoort tot de top-10 van Europese ontwikkelaars voor magazijnruimte. Na eerdere ontwikkelingen in Italië en Nederland voor Amazon, Primark en Kering Group (Gucci, Yves-Saint-Laurent), zet het nu ook vaste voet aan de grond in België met een eerste logistiek gebouw in constructie en een eerste verhuur aan Medi-Market.

Bijna een jaar na de aankondiging van de eerste Belgische aankoop in Nijvel onthult Logistics Capital Partners er de ontwikkeling van een logistiek project. Het gebouw heeft een oppervlakte van meer dan 30.000 m², verdeeld over twee gelijke units van elk 15.000 m². Het magazijn heeft een hoogte van 12m20, bevat 40 dokken (1 dok per 750m²) en beantwoordt aan de recentste duurzame normen. Elke unit heeft zijn eigen kantoren, sociale ruimten en mezzanine. Het terrein zal 178 parkeerplaatsen tellen, alsook meerdere fietsenstallingen en open groene ruimtes.

Met Medi-Market heeft het project zijn eerste huurder al gevonden. Het groeiend farmaceutisch bedrijf heeft meer ruimte nodig voor haar logistieke activiteiten en zal naar het nieuwe en grotere gebouw in Nijvel verhuizen. De eerste unit van 15.000 m² , met 1.500 m² aan kantoren, zal aan Medi-Market verhuurd worden vanaf oktober dit jaar. De tweede unit is nog beschikbaar en zal tegen december 2020 klaar zijn voor ingebruikname.

Nijvel, een strategische locatie voor logistiek

Het terrein van het nieuwe magazijn van LCP ligt in Zuid-Nijvel, een industriezone waar logistieke activiteit centraal staat. Het nieuwe gebouw ligt op amper 500m van de ring van Nijvel en biedt een gemakkelijke verbinding met de E19 (naar Brussel, Antwerpen en Amsterdam) en E42 (die Frankrijk en Duitsland met elkaar verbindt). Op deze manier versterkt het nieuwe project de positie van Nijvel als strategische locatie in het hart van de Europese markt en dicht bij de grote consumentencentra.

“Logistics Capital Partners was al actief in Nederland, Italë, Spanje en Frankrijk. Aangezien België een perfect knooppunt blijft voor logistieke activiteiten, in het hart van de Europese consumentenmarkt, is het niet meer dan logisch dat we een jaar geleden ook in België zijn geland. Met succes”, zegt Kim Cornille, Asset & Development Director België bij Logistics Capital Partners. 

Bovendien zal Medi-Market, een van de snelst groeiende bedrijven in België, het nieuwe magazijn niet alleen gebruiken als centraal distributiecentrum. Het zal ook het hoofdkwartier verhuizen van Brussel naar de site in Nijvel. Er werken 600 mensen bij Medi-Market, van wie 40 in de hoofdzetel. “Logistics Capital Partners bleek meteen een zeer serieuze partner. Ze begrepen snel de behoeften en uitdagingen waarvoor we stonden, namelijk het gebrek aan logistieke ruimte. LCP is een flexibele partner die ons een gebouw met de nieuwste technologie biedt, dat ons ongetwijfeld zal helpen bij onze constante groei“, zegt Yvan Verougstraete, CEO van Medi-Martket.

Pierre Huart, burgemeester van Nijvel, is ook enthousiast over dit project en over het feit dat LCP zijn stad heeft gekozen: “Nijvel heefteen strategische ligging, die de grote economische steden met elkaar verbindt en toch in het centrum van de regionale assen blijft. Dat maakt van Nijvel een van de kernsteden voor de economische ontwikkeling in België. Als alle wegen naar Rome leiden, is Nijvel het vertrekpunt voor alle bestemmingen. Dit nieuwe magazijnproject bewijst dat opnieuw, dankzij LCP. We zijn er blij mee en trots op”.

LCP, een snelgroeiende pan-Europese speler in de logistieke vastgoedmarkt

Sinds haar oprichting heeft de onderneming meer dan 500 miljoen euro aan ontwikkelingskapitaal toegewezen aan projecten in België, Nederland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Logistics Capital Partners leidt projecten voor grote internationale klanten zoals Amazon, Primark, Kering Group en XPO. Het bedrijf heeft een overeenkomst met het Amerikaanse Invesco voor de financiering van 1 miljard euro aan logistieke ontwikkeling.

Sinds begin dit jaar heeft LCP al een geautomatiseerd magazijn van 30.000 m² voor Primark in Nederland en een nieuw wereldwijd distributiecentrum van 168.000 m² voor Kering Group (Gucci, Yves-Saint-Laurent) in Noord-Italië voltooid. In de tweede helft van het jaar lanceert LCP grote nieuwe e-commerce projecten in Italië en Spanje. De ontwikkelingspijplijn van LCP voor de komende jaren bedraagt meer dan 1.300.000m². 

LCP opende haar Belgische kantoor in 2018. Het project in Nijvel betekent de officiële lancering op de Belgische markt voor logistiek vastgoed. Deze ontwikkeling bevestigt de positie van LCP als referentie in de strategische logistieke vastgoedmarkten. Nijvel is één van de vele projecten waaraan LCP werkt in België. LCP ontwikkelt op dit moment een logistiek project van 120.000m² in Roosendaal, gelegen net over de Nederlandse grens. Roosendaal is strategisch gelegen, tussen de haven van Antwerpen en Rotterdam, en is dus de perfecte plek voor distributie naar de Benelux. 

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This