Maatwerk voor de stad

Verschenen: 10 januari 2024

Beherman en Piaggio Commercial bundelen krachten voor snelle last- en midmile delivery

 

De Piaggio Porter NP6 heeft alles in zich om het te maken in de binnenstad. Zijn combinatie van een hoge wendbaarheid en een hoog laadvermogen maken van hem de ideale gezel voor het mid- en lastmile-transport. Een niche van het wegvervoer die in de toekomst alleen maar aan belang zal winnen. Door samen te werken met een aantal gerenommeerde opbouwers, versterkt Beherman Motors, Benelux invoerder van Piaggio Commercial, het gamma echter nog aanzienlijk met naast enkele specifieke oplossingen zoals ladderliften eveneens verschillende kipper- en kastopbouwen.

Stadscentra worden door verboden en oprukkend verkeersremmers steeds minder toegankelijk voor zware vrachtwagens. Het is in deze biotoop dat de Piaggio Porter NP6 het verschil kan maken met zijn smalle cabine van slechts 1.640 mm en zijn lengte van 4.215 mm.

Milieuvriendelijke gemene deler

Alle versies van de Piaggio Porter NP6 hebben hun milieuvriendelijke motorisatie gemeen. Het gaat om een 1,5-liter benzinemotor, die gecombineerd wordt met LPG of CNG, die in beide uitvoeringen een zeer gunstige TCO weet voor te leggen. Naast het standaardgamma dat bestaat uit een chassis, een pick-up en een standaard kipper, waarvan telkens een uitvoering met korte of lange wielbasis leverbaar is, biedt Beherman Motors nog tal van maatwerkoplossingen voor specifieke inzet.

7,63 m³ gekoeld laadvolume

Zo is er allereerst de Porter NP6 met laadkast voor gekoeld of diepvriesvervoer.  Die biedt een laadvermogen van 1.040 kg en beschikt over een antislipvloer. Met een temperatuur die kan variëren van licht positief tot -18°C, biedt deze uitvoering van de Piaggio Porter NP6 tal van mogelijkheden voor wie gespecialiseerd is in het vervoer van voedingswaren of farmaceutica. De bijbehorende ATP-keuring zorgt ervoor dat de gebruikers ook wettelijk op beide oren kunnen slapen.

Veilige en stabiele alleskunner

De Piaggio Porter NP6 met gesloten polyester laadkast van 9,4 m³ en laadklep is een echte alleskunner. Hij beschikt over een laadklep met tweeknopsbediening en een laadvermogen van 750 kg. Vijf rijen bindlatten en een stootrand van 15 cm garanderen de veiligheid en stabiliteit van de goederen. Het totale laadvermogen van 980 kg maakt van deze kastopbouw een bijzonder veelzijdig voertuig.

Zonder openzwaaiende laaddeuren

De Piaggio Porter NP6 met gesloten laadkast en rolluiken is op maat gemaakt voor koerierdiensten of andere stadsleveranciers. Dankzij de rolluiken aan weerszijden van de opbouw en achteraan heeft de chauffeur zowat elk pakje binnen handbereik. Dankzij het laadvermogen van 825 kg kan de Piaggio Porter NP6 dan ook ontelbare pakketjes meenemen en aan huis leveren, zonder het verkeer onnodig op te houden. Daar zorgen naast de handige rolluiken ook de compacte buitenafmetingen van deze truck met volledige alu-zinc opbouw voor.

Kipper met extra’s

Piaggio Commercial levert de Porter NP6 af-fabriek met een open laadbak en een achterwaarts kippende kipbak, maar Beherman Motors voegt daar nog een uitvoering met kipper en materiaalkoffer aan toe. Dit voertuig, dat bijvoorbeeld ideaal is voor tuinaanleggers of groendiensten, beschikt over een laadvermogen van 983 kg en is uitgevoerd met een kopschot en neerklapbare zijschotten. Tussen de cabine en de kipbak is een handige materiaalkoffer van 1,7 x 0,5 x 0,9 m gemonteerd, die net als de kipbak zelf uit gegalvaniseerd staal is gemaakt en waarin alle denkbare werktuigen veilig opgeborgen kunnen worden.

Indien u meer informatie over de producten van Piaggio Commercial wenst, kunt u altijd contact opnemen met Beherman Motors via mail rob.vangeel@beherman.com

Meer nieuws

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen is bekroond tot ‘Factory of the Future’. De prestigieuze onderscheiding is een erkenning van de indrukwekkende ontwikkeling van DAF’s cabine- en assenfabriek in het Belgische Westerlo. De hypermoderne en technologisch geavanceerde...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This