MAES start strategische samenwerking met Shell

Verschenen: 8 mei 2019

MAES Energy & Mobility (“MAES”) kondigt vandaag de strategische samenwerking aan met Belgian Shell NV (“Shell”), waarbij zij 56 stations zal gaan omkleuren naar het Shell-merk. Daardoor wordt MAES de grootste Shell-dealer van België en zal Shell over meer dan 270 tankstations gaan beschikken in België. Vanaf 1 juni 2019 worden de eerste stations omgekleurd in de Shell-huisstijl. Tegen eind december van dit jaar zullen alle nieuwe sites getransformeerd zijn tot onbemande Shell Express stations.

MAES start strategische samenwerking met Shell en zal 56 stations gaan omkleuren naar het Shell-merk. 
Shell versterkt haar positie in België. 

BORNEM, 6 mei 2019 – MAES Energy & Mobility (“MAES”) kondigt vandaag de strategische samenwerking aan met Belgian Shell NV (“Shell”), waarbij zij 56 stations zal gaan omkleuren naar het Shell-merk. Daardoor wordt MAES de grootste Shell-dealer van België en zal Shell over meer dan 270 tankstations gaan beschikken in België. Vanaf 1 juni 2019 worden de eerste stations omgekleurd in de Shell-huisstijl. Tegen eind december van dit jaar zullen alle nieuwe sites getransformeerd zijn tot onbemande Shell Express stations.

Door de uitbreiding van haar netwerk kan Shell haar klanten een nog betere geografische dekking bieden. Als gevolg van deze samenwerking wordt Shell de absolute nummer 1 in België voor onbemande stations met een scherp geprijsd aanbod van kwalitatieve brandstoffen.  

Nog dichter bij de klanten voor een betere dienstverlening.
Dankzij de uitbreiding met 56 stations, gaat het Shell-netwerk over de kaap van meer dan 270 stations (+26%). De nieuwe stations liggen op strategische locaties en zijn helemaal in lijn met de Shell kwaliteitsnormen. Zowel de particuliere als de professionele klanten kunnen in deze nieuwe stations terecht voor de standaard brandstoffen Shell Diesel en Shell Eurosuper 95 alsook voor de premium brandstoffen Shell V-Power en Shell V-Power Diesel. Buiten de standaard betaalkaarten kan er ook getankt worden met de Shell Card, met de Network Fleet Card (NFC) en met de tankkaart en Mobility Card van MAES. 

Op 2 mei 2019 werd het contract met Shell, op de maatschappelijke zetel van MAES in Bornem, ondertekend. “We zijn gelukkig met deze strategische samenwerking die goed past binnen onze groeistrategie in België. De combinatie van het bekende Shell-merk met onze lokale klantgerichte aanpak verstevigt onze aanwezigheid in België”, vertelt Dirk Maes, afgevaardigd bestuurder van MAES.

“Met gepaste trots kondigen wij de uitbreiding van ons netwerk aan. Dankzij de additionele 56 stations kunnen we onze klanten op meer locaties bedienen en tevens onze positie in de markt aanzienlijk versterken”, bevestigt Ilse Moerenhout Retail Directeur Belux. 


Shell versterkt haar aanwezigheid in België.
Shell heeft de ambitie om haar aanwezigheid in de Belgische markt te blijven versterken. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar manieren om haar klanten nog beter te bedienen. De uitbreiding van het Shell-netwerk is daarom een logische stap en Shell komt hiermee dan ook tegemoet aan de noden van zowel de particuliere als de zakelijke klanten. 

“Shell wil een actieve speler zijn in de energietransitie en benut innovatie en technologie om de markt en haar klanten in de komende jaren van meer en schonere energie te voorzien”, onderstreept Laurent Charlot, Commercieel Directeur Belux. “Voorbeelden hiervan zijn de inzet van LNG als schonere brandstof, het aanbieden van meer elektrische oplaadpunten alsook het onderzoek dat Shell doet naar nieuwe technologieën zoals waterstof en biobrandstoffen. Met deze maatregelen wilt Shell haar ecologische voetafdruk met 20% verkleinen tegen 2030.”

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This