MAES start strategische samenwerking met Shell

Verschenen: 8 mei 2019

MAES Energy & Mobility (“MAES”) kondigt vandaag de strategische samenwerking aan met Belgian Shell NV (“Shell”), waarbij zij 56 stations zal gaan omkleuren naar het Shell-merk. Daardoor wordt MAES de grootste Shell-dealer van België en zal Shell over meer dan 270 tankstations gaan beschikken in België. Vanaf 1 juni 2019 worden de eerste stations omgekleurd in de Shell-huisstijl. Tegen eind december van dit jaar zullen alle nieuwe sites getransformeerd zijn tot onbemande Shell Express stations.

MAES start strategische samenwerking met Shell en zal 56 stations gaan omkleuren naar het Shell-merk. 
Shell versterkt haar positie in België. 

BORNEM, 6 mei 2019 – MAES Energy & Mobility (“MAES”) kondigt vandaag de strategische samenwerking aan met Belgian Shell NV (“Shell”), waarbij zij 56 stations zal gaan omkleuren naar het Shell-merk. Daardoor wordt MAES de grootste Shell-dealer van België en zal Shell over meer dan 270 tankstations gaan beschikken in België. Vanaf 1 juni 2019 worden de eerste stations omgekleurd in de Shell-huisstijl. Tegen eind december van dit jaar zullen alle nieuwe sites getransformeerd zijn tot onbemande Shell Express stations.

Door de uitbreiding van haar netwerk kan Shell haar klanten een nog betere geografische dekking bieden. Als gevolg van deze samenwerking wordt Shell de absolute nummer 1 in België voor onbemande stations met een scherp geprijsd aanbod van kwalitatieve brandstoffen.  

Nog dichter bij de klanten voor een betere dienstverlening.
Dankzij de uitbreiding met 56 stations, gaat het Shell-netwerk over de kaap van meer dan 270 stations (+26%). De nieuwe stations liggen op strategische locaties en zijn helemaal in lijn met de Shell kwaliteitsnormen. Zowel de particuliere als de professionele klanten kunnen in deze nieuwe stations terecht voor de standaard brandstoffen Shell Diesel en Shell Eurosuper 95 alsook voor de premium brandstoffen Shell V-Power en Shell V-Power Diesel. Buiten de standaard betaalkaarten kan er ook getankt worden met de Shell Card, met de Network Fleet Card (NFC) en met de tankkaart en Mobility Card van MAES. 

Op 2 mei 2019 werd het contract met Shell, op de maatschappelijke zetel van MAES in Bornem, ondertekend. “We zijn gelukkig met deze strategische samenwerking die goed past binnen onze groeistrategie in België. De combinatie van het bekende Shell-merk met onze lokale klantgerichte aanpak verstevigt onze aanwezigheid in België”, vertelt Dirk Maes, afgevaardigd bestuurder van MAES.

“Met gepaste trots kondigen wij de uitbreiding van ons netwerk aan. Dankzij de additionele 56 stations kunnen we onze klanten op meer locaties bedienen en tevens onze positie in de markt aanzienlijk versterken”, bevestigt Ilse Moerenhout Retail Directeur Belux. 


Shell versterkt haar aanwezigheid in België.
Shell heeft de ambitie om haar aanwezigheid in de Belgische markt te blijven versterken. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar manieren om haar klanten nog beter te bedienen. De uitbreiding van het Shell-netwerk is daarom een logische stap en Shell komt hiermee dan ook tegemoet aan de noden van zowel de particuliere als de zakelijke klanten. 

“Shell wil een actieve speler zijn in de energietransitie en benut innovatie en technologie om de markt en haar klanten in de komende jaren van meer en schonere energie te voorzien”, onderstreept Laurent Charlot, Commercieel Directeur Belux. “Voorbeelden hiervan zijn de inzet van LNG als schonere brandstof, het aanbieden van meer elektrische oplaadpunten alsook het onderzoek dat Shell doet naar nieuwe technologieën zoals waterstof en biobrandstoffen. Met deze maatregelen wilt Shell haar ecologische voetafdruk met 20% verkleinen tegen 2030.”

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This