MAN breidt eTruck-portfolio gevoelig uit voor IFAT- beurs

Verschenen: 17 april 2024

eTruck-portfolio van MAN groeit uit van drie vaste combinaties tot meer dan een miljoen mogelijke varianten

Nieuwe MAN eTGX en eTGS zijn flexibel configureerbaar met verschillende wielbases, cabines, motorvermogens, batterijcombinaties en sectorspecifieke uitrusting

Batterijlevensduur tot 1,6 miljoen kilometer of 15 jaar, naargelang het gebruik

2,4 ton hoger laadvermogen dankzij klantgerichte selectie van het aantal batterijen

Sectorspecifiek 360-gradenadvies over elektrische mobiliteit vult dienstenpakket aan

Persconferentie MAN op IFAT: 13 mei, 10:00 uur, Hal C6

MAN Truck & Bus breidt zijn eTruck-portfolio gevoelig uit. Het aantal configureerbare eTruck-varianten stijgt van drie vaste klantencombinaties naar meer dan een miljoen versies. De nieuwe chassisversies van de eTGX en eTGS kunnen tot in het detail worden gepersonaliseerd dankzij diverse wielbases, cabines, motorprestatieklassen, batterijcombinaties, posities voor de oplaadaansluiting en tal van andere sectorspecifieke kenmerken. MAN lanceert de nieuwe 4×2- en 6×2-onderstellen op tijd voor IFAT, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor water-, afvalwater-, afval- en grondstoffenbeheer, die van 13 tot 17 mei 2024 plaatsvindt in München.

Deze onderstellen vormen de ideale basis voor de grote verscheidenheid aan toepassingsvereisten in gemeente- en nutsbeheer. Dankzij een verwachte gebruiksperiode tot 1,6 miljoen kilometer of 15 jaar naargelang de toepassing, zijn de batterijen ook uiterst duurzaam en uitermate geschikt voor gebruik in gemeenten.

“MAN is van oudsher erg sterk op het vlak van milieutechnologie voor voertuigen. Het spreekt voor zich dat deze expertise ook onze nieuwe elektrische vrachtwagens ten goede komt. Met het nieuwe eTruck-chassis richten we ons steeds meer op industriële toepassingen. Zo moet ons baanbrekende elektrische gamma in geen enkel opzicht onderdoen voor onze vorige dieselportfolio, zelfs niet wat gespecialiseerde voertuigkoetswerken betreft,” vertelt Stefan Schall, Head of Sales Truck, Van & Used bij MAN Truck & Bus Deutschland GmbH.

Met drie, vier, vijf of zes modulair te combineren en variabel te positioneren batterijen bieden de MAN eTGX- en MAN eTGS-chassis met een laadvermogen van 18 tot 28 ton en een vermogen van 333, 449 of 544 elektrische pk’s precies wat de uitgebreide reeks opbouwoplossingen nodig heeft: flexibele vrije ruimte voor opbouwcomponenten op het voertuigframe, een groot aantal mechanische en elektrische aandrijvingen voor opbouwfuncties in diverse vermogensklassen, tot negen verschillende wielbases, zes cabinevarianten, gestuurde en niet-gestuurde naloopassen, luchtvering met bladveren of volledige luchtvering, op de betreffende toepassing afgestemde rijprogramma’s en tal van andere sectorkenmerken.

Voertuigen voor afvalinzameling met achter- of zijlader, afrol- en kipladers, voor het storten van bouwpuin e.d., platformvoertuigen, driewegkippers en kraankippers voor het transport van bouwmaterialen, evenals sneeuwruimers of hoogwerkers kunnen eenvoudig worden gerealiseerd op het nieuwe eTruck-chassis van MAN, net als vele andere opbouwoplossingen. Dat alles gaat bovendien hand in hand met een groot rijbereik, want zelfs de kortste wielbasis van 3,75 meter kan worden uitgerust met vijf batterijen met een bruikbare capaciteit tot 400 kWh. Dat komt overeen met een rijbereik tot 500 kilometer zonder tussentijds opladen. De gemiddelde afstand die gemeentediensten en afvalomhalingen dagelijks afleggen, zijn dan ook mogelijk met een kleiner aantal batterijen. Het beschikbare laadvermogen stijgt dan met 2.400 kilogram.

Sectorspecifiek: uitgebreid eMobility-advies van MAN

Parallel met het nieuwe eTruck-gamma presenteert MAN op de IFAT-beurs zijn 360°-adviesdienst rond elektrische mobiliteit. Het advies over de overstap naar elektrische mobiliteit omvat klantspecifieke analyses van de inzet van voertuigen en de vereisten voor de laadinfrastructuur. De laadstations zelf maken ook deel uit van het aanbod dankzij de samenwerking met leveranciers van laadinfrastructuur. Daarnaast biedt MAN servicecontracten en financieringsoplossingen die specifiek zijn afgestemd op elektromobiliteit en de behoeften van de milieutechnologiesector, evenals tal van digitale diensten voor het gebruik van de nieuwe elektrische leeuwen.

Sectorexpertise: MAN met uitgebreid portfolio op IFAT

Behalve de nieuwe MAN eTGS met afrolbare kipbak zet MAN op de IFAT ook zijn expertise voor diverse milieutechnische installaties in de kijker, met conventioneel aangedreven standvoertuigen. Een compact en wendbaar voertuig voor afvalinzameling voor stadscentra en voetgangerszones op basis van de MAN TGE bestelwagen en een MAN TGM met winteruitrusting vertegenwoordigen de klassen van 3,5 tot 18 ton. MAN Individual presenteert op de IFAT dan weer zijn programma van sectorspecifieke chassis- en cabineaanpassingen. Als première op het gebied van veiligheids- en rijhulpsystemen presenteert MAN op de beurs de compatibiliteit van de noodremhulp en de montageplaat voor sneeuwploegen. Dat wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe positie van een radarsensor, die niet langer wordt bedekt door de plaat aan de voorzijde. Ook andere MAN-voertuigen met innovatieve opbouwoplossingen zijn te zien op de stands van de opbouwfabrikanten en in de live demonstratie ‘VAK Truck in Action’ in het tentoonstellingscentrum.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This