MAN laat nieuwe D15 motor testen

Verschenen: 22 juli 2019

Op de Bauma stelde MAN de nieuwe reeks D15 motoren voor. We kregen midden deze zomer de kans een lange testrit te doen in de omgeving van München met de nieuwe motoren. De motor zit in de klasse van 330 tot 400 pk, waarmee hij vooral gezien wordt als de opvolger van de D20 motoren. Een interessant gegeven is het lagere gewicht van het nieuwe blok, dat 230 kg minder weegt dan de voorganger. Het verbruik zou rond de 2 % lager liggen. De krachtbron maakt gebruik van SCR zonder EGR.

De motor kan gekoppeld worden aan een 12 + 2 versnellingsbak of in het geval van onze testritten een 12 gangs Traxon. Deze bak heeft een nieuwe “performance” programma, dat toelaat hoger in de toeren te klimmen en langer wacht om te schakelen naar een hogere gang. Met dit programma rijdt deze truck bijzonder vlot. Meer over de nieuwe D15 van MAN kan u vinden in het augustus-september nummer van Transporama.

Meer nieuws

Kempisch Trainingscentre wordt Aktoo Safety Academy

Kempisch Trainingscentre wordt Aktoo Safety Academy

Het Kempisch Trainingscentre, reeds lange tijd de onbetwiste autoriteit in veiligheidstrainingen voor professionele chauffeurs, maakt vanaf vandaag, dinsdag 19 september, een doorstart als Aktoo Safety Academy. “Dit opent de deur naar een gevarieerder aanbod van...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This