MAN Truck & Bus is voortaan een Europese vennootschap

Verschenen: 26 maart 2019

Wijziging ingevoerd in het handelsregister

Bedrijfsvoertuigenconstructeur Man Truck & Bus is een Europese vennootschap geworden. De verandering van rechtsvorm van Duitse naamloze vennootschap (AG) naar Europese SE (Societas Europaea) werd officieel afgerond met de inschrijving in het handelsregister.

De SE als rechtsvorm weerspiegelt de internationale identiteit van de    onderneming en biedt een grotere flexibiliteit dan de Duitse AG om de plaatsen in de ondernemingsraad en de raad van toezicht in te vullen. Door de omvorming tot een SE krijgen werknemers uit alle Europese landen de kans om medezeggenschap uit te oefenen.

MAN Truck & Bus SE is een volle dochteronderneming van MAN SE en behoort zo tot de steunpijlers van TRATON SE.

“Door van MAN Truck & Bus een SE te maken, benadrukken wij de internationale ambities van de onderneming. Voortaan kunnen wij in samenspraak met de andere ondernemingen van de groep naar buiten treden met een eenvormig imago. De nieuwe rechtsvorm belichaamt de diversiteit van  zowel onze onderneming als onze activiteit”, verklaart Joachim Drees, Chief Executive Officer van MAN Truck & Bus en lid van de raad van     bestuur van TRATON SE.

Dr. Carsten Intra, Chief Human Resources Officer en Arbeitsdirektor (lid van de raad van bestuur, verantwoordelijk voor de betrekkingen met de werknemers) bij MAN Truck & Bus en lid van de raad van bestuur voor HR en IT bij TRATON, voegt hieraan toe: “De betrokkenheid van werknemers uit heel Europa is een belangrijke stap vooruit. Als topwerkgever vinden wij het belangrijk dat alle werknemers inspraak hebben, waar ter wereld ze ook voor MAN werken. De nieuwe rechtsvorm is een formele manier om dat te tonen.”

Ook Saki Stimoniaris, voorzitter van de algemene ondernemingsraad van MAN Truck & Bus en TRATON, steunt deze stap: “Sterke merken hebben sterke medezeggenschap nodig. Samen met collega’s uit heel Europa   breiden wij nu de basis van onze bestaande medezeggenschap uit. Zo  zullen wij ook in de toekomst slimme en duurzame oplossingen kunnen vinden die in het belang zijn van iedereen bij MAN.”De omvorming van MAN Truck & Bus AG tot een SE leidt noch tot de ontbinding van de onderneming, noch tot de vorming van een nieuwe rechtspersoon. De onderneming zal haar juridische of economische identiteit dus niet verliezen.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This