MAN-voertuigen op de IFAT 2018 vakbeurs

Verschenen: 18 mei 2018

Flexibiliteit, kostenefficiëntie, milieuvriendelijkheid, praktische bruikbaarheid, efficiëntie, betrouwbaarheid – gemeentebesturen en aannemers werkzaam in afvalophaling, in wegenonderhoud en in winterdienstverlening stellen hoge eisen aan hun voertuigen. MAN heeft van deze kenmerken de focus gemaakt voor zijn stand op de IFAT 2018-handelsbeurs. Van 14 – 18 mei 2018 vindt u in München praktische oplossingen op de belangrijkste handelsbeurs ter wereld voor water-, riolerings-, afval- en grondstoffenbeheer. MAN neemt met vijf industrievoertuigen deel aan de handelsbeurs. Naast een TGE zullen er ook twee TGM’s en twee TGS’en te zien zijn.

Voor gemeentebesturen en aannemers zijn de operationele efficiëntie en de onderhoudsefficiëntie belangrijke factoren bij de keuze van een op bestelling gemaakte voertuigopbouw. Als leverancier met een volledig gamma rust MAN de vloot van gemeentebesturen en aannemers uit met voertuigen van 3 tot 44 ton. Vanaf april 2017 heeft MAN achtereenvolgens in verschillende Europese landen de TGE geïntroduceerd, de lichte bestelwagen met de leeuw op de grille. MAN biedt verder een uitgebreid gamma bedrijfsvoertuigen aan in de reeksen TGE, TGL, TGM, TGS en TGX. Dit is omdat efficiënte eigenschappen alleen doeltreffend zijn wanneer het MAN-chassis precies is afgestemd op de sectorspecifieke opbouwen en aanbouwwerktuigen.

Nieuwe MAN D08-motor voor het TGL- en TGM-gamma

MAN rust het TGL- en TGM-gamma uit met een nieuwe motor uit de D08-motorreeks. De aandrijfeenheid, die verkrijgbaar is met vier of zes cilinders, wordt gekenmerkt door het exclusieve gebruik van SCR-uitlaatgasnabehandeling. De reeks D0834-viercilindermotoren met een inhoud van 4,6 liter start bij een versie met 160 pk en een maximumkoppel van 600 Nm. De andere uitvoeringen zijn een versie met 190 pk en 750 Nm en een versie met 220 pk en 850 Nm. De viercilinderversie is alleen verkrijgbaar in de MAN TGL.

Met een cilinderinhoud van 6,9 liter is de D0836-zescilinder met 250 pk en 1.050 Nm de krachtigste motor voor de MAN TGL en tevens de instapversie voor de MAN TGM. De andere versies hebben 290 pk en een maximumkoppel van 1.150 Nm, resp. 320 pk en een maximumkoppel van 1.250 Nm.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This