MAN @ We Are Transport 2018

Verschenen: 29 mei 2018

MAN Truck & Bus geldt als één van de Top-3 spelers op de markt van (zware) bedrijfsvoertuigen in België. MAN is dan ook uiteraard aanwezig op We Are Transport (Brussels Expo, 01-03/06) met een representatieve weergave van zijn uitgebreide voertuiggamma, op een standoppervlakte van 500 m².

De MAN TGE bestelwagen werd vorig jaar gelanceerd en maakt van MAN een volwaardig full range aanbieder. Op We Are Transport toont MAN een gesloten bestelwagen in “Special Edition” uitvoering en een TGE 4×4 kiepwagen. Met de introductie van de TGE speelt MAN in op de vraag naar lichtere voertuigen en heeft de constructeur nu een gamma van 3 tot 44 ton ter beschikking.

De MAN TGE is beschikbaar als gesloten bestelwagen, als minibus, dubbele cabine of chassiscabine. Er zijn twee wielbasissen, drie dakhoogtes en drie lengtes. Die variëren bij de gesloten bestelwagen van 5,98 tot 6,83 meter met een extra lange versie van 7,39 meter met overbouw. De grootste TGE heeft een laadvolume van 18,4 m³. De 3,5 ton TGE kan tot 1,5 ton lading torsen. De TGE kan bovendien een trailer trekken van 3,5 ton. In juli start MAN met de productie van de eTGE, een volledig elektrisch aangedreven bestelwagen. Met een autonomie tot 160 kilometer en een laadvermogen van 950 tot 1.700 kilogram is de elektrische MAN TGE gericht op vrachtvervoer in de stad. Zo wordt optimaal ingespeeld op de mobiliteitsbehoeften van de toekomst.

Uiteraard telt de stand ook 5 zware bedrijfsvoertuigen. De vrachtwagens op de stand zijn een MAN TGM en TGS in 4×4 uitvoering, een  MAN TGX trekker “Special Edition”, een MAN TGS bouwvoertuig met HydroDrive (inschakelbare integrale tractie) en een MAN TGX voor uitzonderlijk vervoer, het zwaarste werk dus. Nieuw bij de trucks is het vernieuwde interieur van de cabines met onder meer een nieuwe koelbox en een meer intuïtieve opstelling van de bedieningselementen. De nieuwe D08 motor (zonder EGR uitlaatgasrecirculatie) is voortaan verkrijgbaar in alle varianten van de TGL en TGM.

Op de stand gaat ook de nodige aandacht naar MAN DigitalServices met onder meer RIO (telematica software voor vlootbeheer). RIO is een merkonafhankelijk platform dat een (r)evolutie zal betekenen in de transportsector. Specialisten zijn ter plaatse aanwezig voor het verzorgen van demo’s van deze innovatieve toepassing. Tegenover de hoofdstand is MAN tevens aanwezig met een kleinere infostand, volledig gewijd aan MAN Genuine Oil, de MAN smeermiddelen die niet enkel de efficiëntie maar ook de levensduur verlengen.

Meer informatie op www.manatwearetransport.be

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This