MAN @ We Are Transport 2018

Verschenen: 29 mei 2018

MAN Truck & Bus geldt als één van de Top-3 spelers op de markt van (zware) bedrijfsvoertuigen in België. MAN is dan ook uiteraard aanwezig op We Are Transport (Brussels Expo, 01-03/06) met een representatieve weergave van zijn uitgebreide voertuiggamma, op een standoppervlakte van 500 m².

De MAN TGE bestelwagen werd vorig jaar gelanceerd en maakt van MAN een volwaardig full range aanbieder. Op We Are Transport toont MAN een gesloten bestelwagen in “Special Edition” uitvoering en een TGE 4×4 kiepwagen. Met de introductie van de TGE speelt MAN in op de vraag naar lichtere voertuigen en heeft de constructeur nu een gamma van 3 tot 44 ton ter beschikking.

De MAN TGE is beschikbaar als gesloten bestelwagen, als minibus, dubbele cabine of chassiscabine. Er zijn twee wielbasissen, drie dakhoogtes en drie lengtes. Die variëren bij de gesloten bestelwagen van 5,98 tot 6,83 meter met een extra lange versie van 7,39 meter met overbouw. De grootste TGE heeft een laadvolume van 18,4 m³. De 3,5 ton TGE kan tot 1,5 ton lading torsen. De TGE kan bovendien een trailer trekken van 3,5 ton. In juli start MAN met de productie van de eTGE, een volledig elektrisch aangedreven bestelwagen. Met een autonomie tot 160 kilometer en een laadvermogen van 950 tot 1.700 kilogram is de elektrische MAN TGE gericht op vrachtvervoer in de stad. Zo wordt optimaal ingespeeld op de mobiliteitsbehoeften van de toekomst.

Uiteraard telt de stand ook 5 zware bedrijfsvoertuigen. De vrachtwagens op de stand zijn een MAN TGM en TGS in 4×4 uitvoering, een  MAN TGX trekker “Special Edition”, een MAN TGS bouwvoertuig met HydroDrive (inschakelbare integrale tractie) en een MAN TGX voor uitzonderlijk vervoer, het zwaarste werk dus. Nieuw bij de trucks is het vernieuwde interieur van de cabines met onder meer een nieuwe koelbox en een meer intuïtieve opstelling van de bedieningselementen. De nieuwe D08 motor (zonder EGR uitlaatgasrecirculatie) is voortaan verkrijgbaar in alle varianten van de TGL en TGM.

Op de stand gaat ook de nodige aandacht naar MAN DigitalServices met onder meer RIO (telematica software voor vlootbeheer). RIO is een merkonafhankelijk platform dat een (r)evolutie zal betekenen in de transportsector. Specialisten zijn ter plaatse aanwezig voor het verzorgen van demo’s van deze innovatieve toepassing. Tegenover de hoofdstand is MAN tevens aanwezig met een kleinere infostand, volledig gewijd aan MAN Genuine Oil, de MAN smeermiddelen die niet enkel de efficiëntie maar ook de levensduur verlengen.

Meer informatie op www.manatwearetransport.be

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This