Marc Van Belleghem is allereerste Belgische Diamanten Ridder van de Weg

Verschenen: 16 oktober 2019

Marc Van Belleghem (58) uit Oostkamp wordt vandaag gevierd als de allereerste Belgische Diamanten Ridder van de Weg, een initiatief van transportverzekeraar TVM Belgium. Dit betekent dat Marc al 20 (!!!) jaar schadevrij met de vrachtwagen rijdt. Marc rijdt ondertussen 28 jaar voor de firma Snel Logistic Solutions in Deinze, waar hij sinds 1991 aan de slag is. Hij rijdt ongeveer 50.000 km/jaar, vooral distributie in Oost- en West-Vlaanderen.

Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium: “Bij TVM dragen we verkeersveiligheid hoog in het vaandel. Dankzij ons veiligheidsinitiatief ‘Ridders van de Weg’ trachten we niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen. We huldigen elk jaar enkele tientallen bronzen en zilveren maar slechts een handvol gouden Ridders van de Weg. Met Marc vieren we nu voor het eerst in België een Diamanten Ridder van de Weg! 20 jaar schadevrij op de baan met een vrachtwagen. Deze prestatie is echt uniek, al hopen we de komende jaren nog wel enkele Diamanten Ridders aan het lijstje toe te voegen. Als alles naar wens verloopt, krijgt Snel Logistic Solutions er in 2024 twee diamanten ridders bij!”

Gert Snel: “Bij Snel Logistic Solutions zijn we enorm trots dat uitgerekend een van onze chauffeurs zich tot de allereerste Belgische Diamanten Ridder van de Weg mag kronen. Verkeerveiligheid is één van de fundamenten van onze organisatie, uitgedragen via oa. rijstijl analyses voor elke chauffeur, peter chauffeurs en continue vernieuwing van de vloot.  Marc is een echte topchauffeur! Hij zal altijd zijn job doen zoals het moet. Ook de klanten zien hem heel graag komen. Hij is strikt, punctueel en altijd bereid een handje toe te steken wanneer de planning dat zou vragen. Een schoolvoorbeeld voor menig vrachtwagenchauffeur dus.”

De feestelijke inhuldiging vond plaats bij Snel Logistic Solutions in Deinze, in aanwezigheid van zijn familie en vele collega’s. Tijdens de plechtigheid kreeg Marc van zijn werkgever een gloednieuwe Scania P280 6X2, met opties naar zijn wensen. De wagen komt als beloning voor de uitzonderlijke prestaties, heeft een extra derde as en een hoge cabine voor bijkomend comfort.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This