Marin Pavicic beste DAF-technicus in Europa

Verschenen: 27 april 2018

De onderscheiding ‘DAF European Technician of the Year 2018’ is gewonnen door Marin Pavicic (33), werkzaam bij dealer Walter Aichwalder in het Oostenrijkse Klagenfurt.  De Europese finale, die uit verschillende opdrachten en tests bestond, vond plaats bij DAF Trucks in Eindhoven. De trofee werd uitgereikt door Johan Drenth, directeur After Sales van DAF Trucks N.V.
 
Tijdens de Europese finale demonstreerden de achttien finalisten hun vakkennis op meerdere theoretische onderdelen en in praktijkcases, met name op het gebeid van motoren en voertuigsystemen. Voor België nam Wim Vanderheyden (Truck Trading Limburg) deel.
 
“DAF organiseert de competitie ‘European Technician of the Year’ om het belang van professionele werkplaatstechnici te onderstrepen”, aldus Johan Drenth.  “Het is allereerst een erkenning van hun vak. Moderne trucks zijn hightech voertuigen en er is brede en diepe technische kennis nodig om daaraan te kunnen werken. Daarnaast is de technicus het visitekaartje in de werkplaats van de DAF-dealer en speelt hij of zij een belangrijke rol wanneer het gaat om klanttevredenheid. Het gaat om het leveren van service en kwaliteit tot in het kleinste detail.”
 
DAF European Technician of the Year
Voor de competitie ‘DAF European Technician of the Year’ kunnen DAF-dealers uit heel Europa hun technici afvaardigen. De competitie bestaat uit twee delen. In het eerste jaar wordt in ieder land om de nationale titel gestreden. In het daaropvolgende jaar nemen de winnaars daarvan het tijdens de Europese finale op tegen de andere landenwinnaars.
 
“Elke dag een uitdaging!”
Marin Pavicic werkt al 15 jaar bij dealer Walter Aichwalder in het Klagenfurt. Hij begon er als leerling en werkte zich op tot zijn huidige functie van chef werkplaats. Marin was volledig verrast door zijn overwinning. “Een onbeschrijflijk gevoel”, zegt hij. “De opdrachten en testen waren erg moeilijk, ik was dus best gespannen. Ik ben super trots op de onderscheiding!”  Wat kenmerkt volgens hem een goede technicus? “Je moet jezelf elke dag blijven uitdagen”, vertelt Marin. “Daar leer je het meeste van en daar wordt je nog betere vakman van.”

Meer nieuws

DAF ontvangt grote order van UK Asset Alliance Group

DAF ontvangt grote order van UK Asset Alliance Group

Opdracht voor levering van 1.500 elektrische en dieseltrucks Asset Alliance Group en DAF komen plaatsing order overeen voor 1.500 nieuwe elektrische en dieseltrucks. De toonaangevende Britse verhuur- en leasemaatschappij van trucks ontvangt de eerste voertuigen dit...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This