Mechelaar Jean-Pierre Mees van Van Dievel Transport is Dé Gouden Ridder van de Weg 2021

Verschenen: 8 juni 2021

272 nieuwe Ridders van de Weg: een record

Transportverzekeraar TVM Belgium heeft afgelopen weekend Jean-Pierre Mees tot Dé Gouden Ridder van de Weg 2021 bekroond. Deze bekroning volgde na een zinderende finale waarbij 4 Gouden Ridders het tegen elkaar opnamen. Elk van hen legde een behendigheidsproef af waarna ook nog enkele theoretische vragen moesten worden beantwoord. De 66-jarige Jean-Pierre behaalde overall de hoogste score en is dus Dé Gouden Ridder van de Weg 2021. Hij volgt Alexey Dachkevitch op die vorig jaar nog de fel begeerde titel in de wacht sleepte.

Dé Gouden Ridder van de Weg 2021 heet Jean-Pierre Mees en komt uit Mechelen. Jean-Pierre rijdt al 35 jaar ongevalvrij met de vrachtwagen, waarvan de laatste 18 jaar voor Van Dievel Transport. Jean-Pierre is eind dit jaar al drie jaar met pensioen, maar kan het niet laten… “De passie is te groot”, zo zegt hij. “Bij goede gezondheid hoop ik er zelfs nog een 5-tal jaar bij te doen”. Een en ander onderlijnt natuurlijk het nijpend tekort aan vrachtwagenchauffeurs. “Zonde”, vindt Jean-Pierre. “Vrachtwagenchauffeur is zo’n mooi beroep. De vrijheid die je hebt en de dagelijkse contacten met klanten en collega’s zijn zo bijzonder. Ik ben dan ook opgetogen dat ik van mijn werkgever zo lang mogelijk aan de slag kan blijven.”

4 Gouden Ridders op het appel

De finaleproef werd een onderonsje tussen drie Antwerpse vrachtwagenchauffeurs (Erik Storms, Mounir Rahmani en Jean-Pierre Mees) en een Oost-Vlaamse (Stephan Roggeman). Allen waren ze geflankeerd door hun fiere werkgever. Dat elk van deze chauffeurs een dikke pluim verdient voor uitzonderlijke rijkwaliteiten, spreekt voor zich. Jean-Pierre was zichtbaar ontroerd door de erkenning. Zijn relaas: “Ja, ik had het niet verwacht. We stonden daar met vier kleppers dus ik gunde het ook die andere vrachtwagenchauffeurs natuurlijk. Maar ik ben oprecht heel erg blij met deze titel die ik als een bekroning van mijn hele carrière beschouw. Het is niet alleen mooi voor mezelf, maar voor alle collega’s in de transportsector en die bij Van Dievel Transport in het bijzonder.”

TVM Belgium viert dit jaar een recordaantal Ridders van de Weg: 272

Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium: “Bij TVM streven we naar minder schadegevallen en meer werkplezier. Dankzij ons veiligheidsinitiatief ‘Ridders van de Weg’ trachten we niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen. Het is onze ultieme droom om het aantal verkeersdoden in het wegtransport naar 0 te herleiden. Dit jaar hebben we in België maar liefst 272 vrachtwagenchauffeurs die zich op een positieve manier onderscheiden van hun collega’s, door 3, 5, 10 of zelfs 20 jaar schadevrij te rijden. Als je weet dat slechts 3 op de 1000 chauffeurs erin slagen om 10 jaar schadevrij te rijden, dan mogen we inderdaad spreken over uitzonderlijke prestaties. Dit jaar tellen we 17 gouden, 71 zilveren en 184 bronzen Ridders van de Weg.”

Deze verkiezing is een actie die kadert in het jaarlijks terugkerende evenement ‘Ridders van de Weg’ waarbij transportverzekeraar TVM Belgium de vele Belgische vrachtwagenchauffeurs viert die aangesloten zijn bij TVM én die zich op vlak van verkeersveiligheid onderscheiden van hun vele collega’s door respectievelijk 3 (brons), 5 (zilver), 10 (goud) of zelfs 20 (diamant) jaar schadevrij te rijden.

De Ridders van de Weg[1] zijn een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist wil TVM door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades verminderen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan verkeersveiligheid.

[1] Meer informatie via https://www.tvm.be/nl/ridders-van-de-weg

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This