Meer bestellingen voor elektrische bussen BYD in Spanje

Verschenen: 21 mei 2019

EMT Madrid, de belangrijkste leverancier van openbaar vervoer in de Spaanse hoofdstad, heeft een omvangrijke order geplaatst bij BYD voor 15 volledig elektrische, 12 meter lange bussen. Het is de eerste keer dat EMT Madrid volledig elektrische bussen bestelt bij BYD, Europa’s snelgroeiende elektrische busfabrikant.

Als grootste aanbieder van openbaar vervoer in Spanje, exploiteert EMT Madrid zo’n 2.100 voertuigen. De leveringen van de nieuwe elektrische BYD-vloot zal begin 2020 van start gaan. De nieuwste BYD-voertuigen zijn besteld ter vervanging van bestaande bussen van EMT Madrid, waardoor het percentage van emissievrije bussen in de EMT Madrid-vloot zal toenemen. De nieuwe BYD-bussen zullen op verschillende busroutes worden ingezet.

Het contract met EMT Madrid is het volgende in een reeks grote orders voor BYD in Spanje. Barcelona, ​​Valencia en Badajoz hebben al bestellingen voor elektrisch bussen van BYD geplaatst. Het is veelbetekenend dat Badajoz in het zuidwesten van het land recent de 50.000edoor BYD gebouwde elektrische bus in ontvangst heeft genomen. Bus ‘Nummer 50.000’ maakt deel uit van een order van 15 volledig elektrische bussen die vorige week werd geleverd. Badalona, ​​ten noordoosten van Barcelona, ​​zal binnenkort starten met het inzetten van acht elektrische BYD-bussen.

De Portugese stad Coimbra is klaar om vanaf volgende week acht elektrische bussen in gebruik te nemen. Met de levering in Portugal breidt BYD zijn klantenportfolio over het Iberisch schiereiland verder uit.

Isbrand Ho, Managing Director BYD Europe: “Ik ben zeer verheugd dat Madrid en EMT hebben gekozen voor emissievrije, elektrische bussen van BYD. De voordelen van schone busdiensten zullen worden gemerkt door EMT en, belangrijker nog, door de bevolking van Madrid. Ik ben ervan overtuigd dat wij onze groei in de Spaanse steden zullen voortzetten en daarmee onze missie om de luchtkwaliteit op het Iberisch schiereiland en daarbuiten te verbeteren.”

Ho nogmaals: “We zijn dit jaar goed begonnen met de viering van het 20-jarig jubileum van BYD Europe, de introductie van onze elektrische bestelwagens in Europa, en de levering van onze tweede Europese luchthavenbestelling aan Brussels Zaventem Airport.”

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This