Mercedes-Benz eActros en Mercedes-Benz GenH2 winnen de Truck Innovation Award

Verschenen: 30 november 2020

 

De jury van International Truck of the Year kende de Truck Innovation Award toe aan de Mercedes-Benz eActros en de Mercedes-Benz GenH2. De jury, die uit 25 vakjournalisten bestaat, vertegenwoordigers van de 25 belangrijkste vakbladen, was vooral onder de indruk van de brede, allesomvattende aanpak van elektrische mobiliteit en de heldere keuze voor een lange termijn strategie. Daimler Trucks was het eerste merk dat een volelektrische distributietruck voorstelde in 2016. 2018 zag de première van de eActros. Deze truck gaat in 2021 in productie. Het rijbereik bedraagt 200 kilometer.

De Mercedes-Benz GenH2 is concept truck die aangedreven wordt door brandstofcellen. Deze cellen combineren waterstof en zuurstof om elektriciteit te produceren en geven daarbij water af als restproduct. Deze truck zal het mogelijk maken, door de ontwikkeling van grote tanks voor waterstof, om lange afstanden te rijden.

Meer nieuws

Van Moer Logistics opent nieuw hoofdkantoor in Zwijndrecht

Van Moer Logistics opent nieuw hoofdkantoor in Zwijndrecht

Van Moer Logistics verhuisde begin deze maand naar zijn nieuw hoofdkantoor te Zwijndrecht op het West Port Business Center van vastgoedspecialist Van Wellen Group. De volledige kantoorruimte op de derde verdieping werd voor de directie en ondersteunende diensten in...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This