Mercedes Benz eVito update

Verschenen: 9 december 2021

In navolging op de Mercedes-Benz eVito Tourer krijgt ook de eVito bestelwagen een uitgebreide update van de elektrische aandrijflijn en een nieuwe accu van 66 kWh, met een bruikbare capaciteit van 60 kWh en een aanzienlijk grotere actieradius van 280 kilometer (WLTP, gecombineerd), in de stad kan dit oplopen tot 330 km.


De eVito beschikt over bekende elektrische aandrijflijn die de voorwielen aandrijft en heeft een piekvermogen van 85 kW. Zijn vloeistofgekoelde AC-boordlader heeft een laadcapaciteit van maximaal 11kW. Het nieuwe model kan worden opgeladen via de CCS-laadaansluiting in de voorbumper. Dankzij het standaard laadvermogen van maximaal 80 kW, kan de accu van de eVito bij een DC-snellaadstation in ongeveer 35 minuten worden opgeladen van 10 tot 80%.

De nieuw eVito biedt nu ook verschillende recuperatieniveaus om de batterij tijdens het rijden op te laden. De bestuurder kan de sterkte van de recuperatie naar wens aanpassen via de schakelpaddles achter het stuur. De functie DAUTO zorgt voor een zeer efficiënte en comfortabele rijstijl. Ze maakt gebruik van de informatie van de veiligheidsassistenten om vervolgens de sterkte van de recuperatie realtime aan te passen aan de situatie. Het systeem biedt bovendien de keuze uit drie rijprogramma’s waarbij tijdens het rijden met een druk op de knop kan worden gekozen tussen maximaal comfort en maximale actieradius. De accu is in de ondervloer geplaatst, voor een volledig bruikbare laadruimte met een volume tot 6,6 m³. De lokaal emissievrij rijdende bestelwagen is te bestellen in twee verschillende lengtes: 5.140 millimeter, of een extra lange versie van 5.370 millimeter.

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This